Bronsmatcherna avgörs i bäst av två och Örebro börjar på bortaplan idag (tisdag) som högrerankande lag, den andra bronsmatchen spelas på lördag 24 april 15.00 Idrottshuset. Det är bara segrar som gäller inget set/poängräkning, står det 1-1 i matcher på lördag så spelar man direkt ett Golden set som går till 15 poäng, så det är upplagt för en riktigt rafflande avslutning på säsongen. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson för att hör om läget i laget och hans syn på bronsmatcherna mot Gislaved.

Hur känns det i laget efter förlusten mot Hylte/Halmstad i semifinalen?
Självklart var det ett par tuffa dagar direkt efter, vi har haft högt ställda mål och när de inte nås så måste man få landa och ladda om och det tycker jag vi verkligen har gjort. Vi gjorde en heroisk insats och pressade Hylte/Halmstad till tre matcher och gav oss själva chansen i en avgörande match, H/H hade bestämt sig och spelade riktigt bra och vek sig inte en tum det är bara att respektera det och erkänna att H/H var bättre, men vi har fortfarande en chans att avsluta denna märkliga säsong som vinnare. Eftersom att vi spelar om bronsmedaljen så kan vi vinna sista matchen och få ett bra avslut och det är värt väldigt mycket, det är det sista vi gör med denna grupp, det är väldigt sällan man har exakt samma lag till nästa säsong, hur vill vi minnas detta lag och denna säsong vi är beredda på att jobba väldigt hårt för att få ett bra avslut och spela hem en medalj.
Vad säger du om matcherna mot Gislaved?
Det kommer att bli riktigt tufft och jag tror att streamingtittarna kommer att få spännande upplevelser med många långa bolldueller och två lag som sliter otroligt hårt i försvar och som kommer att göra allt vad de kan för att vinna.
Nycklarna kommer att bli som vanligt serve/servemottagning men också att i allt detta med att vilja vinna hitta en bra anspänningsnivå där man kan spela ut och kunna slappna av men samtidigt vara väldigt fokuserad och vara i nuet, inte tänka för mycket på vad som har hänt eller vad som kan hända utan vara i den bollen som spelas. Lättare sagt än gjort när det betyder väldigt mycket och det är mycket känslor som far överallt, men kan man kontrollera detta så kommer spelet inte gå så mycket upp och ner och man lägger sin energi och fokus på rätt saker.
Precis som med Återkvalet spelas Bronsmatcherna i bäst av två. Den andra matchen spelas i Örebro den 24/4 kl 15:00. Blir det 1-1 i matcher spelas ett avgörande Golden Set direkt efter den andra matchen.
Bronsmatch 1:2
Gislaved – Örebro
Idag, tisdag 20/4, kl 19:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben