På onsdag går seriespelet igång igen för Örebro Volleyboll, efter ett litet speluppehåll med U23 SM för de yngre i laget och helgen som gick spelledigt så har laget haft lite ledighet och kommer med ny laddade batterier till denna vecka som innehåller två matcher.

Dagens matchsponsor Tida Byggpartner bjuder alla på fri entré, så låt oss fylla hallen och skapa den där härliga känslan med ett het derby och mycket publik.
Lindesberg har precis fått in sina nya utländska spelare och även fast det blev förlust mot Värnamo den gångna helgen så lyfte Lindesberg sitt spel, får bara de nya spelarna acklimatisera sig till laget och lite mer träning tillsammans så kommer Lindesberg att börja klättra i tabellen. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.
Efter ett par veckor med spelledigt så drar nu serien igång igen, hur har ni tagit vara på ledigheten?
Det yngre gardet i laget fick sig en riktig genomkörare nere i Lund på U23 SM, där det var många tuffa matcher och mycket ansvar för våra spelare som är en viktig del i deras utveckling. Under veckorna har vi tränat på som vanligt, vi har kunnat vila lite småskavanker som vi annars inte hade gjort. Sen tog vi helt ledigt den helgen som var, så jag hoppas att vi har laddat batterierna på nytt och kommer in i denna vecka med massa energi och ser framemot en riktigt rolig vecka med ett het derby på onsdag och en tuff utmaning till helgen.
Derby mot Lindesberg, hur ser du på den matchen?
Lindesberg har haft en tuffstart på säsongen men har nu fått de utländskaspelarna som de har saknat, jag var i Lindesberg igår (söndag) och såg deras match mot Värnamo, Linde förlorade men jag tyckte nog och jag tror att de också tycker att det var ett fall framåt så Linde kommer att bli bättre och bättre ju mer de får träna tillsammans och hitta sitt spel. Det ska bli riktigt roligt att få spela match igen, och jag är säker på att laget tycker samma sak, vi vet att vi måste träna mycket och tufft men det är såklart matcherna vi lever för och ett derby inför välfyllda läktare är det inte mycket som slår.
Vad behöver Örebro göra för att vinna derbyt?
Vi måste komma fullt förbereda och redo för fight, Linde kommer att starta matchen med mycket energi så det gäller för oss att vara beredda på det. Det kommer säkert att vara lite matchrostigt i början men det måste vi jobba oss igenom och ta poäng för poäng, försöka att inte låta sämre handlingar påverka min nästa handling medans vi tar energi och styrka från våra bra handlingar in i nästa. Vi vill föra matchen med att producera mycket poäng själva och sätta hög press på Linde så att de inte känner att de kan få några lätta poäng. Vi jobbar hårt under veckorna på vårt anfallsspel med mycket variation och att vi alltid ska komma till anfall, jag tycker att vi utvecklas hela tiden, men det gäller att vi bygger upp en stadig grund i vår servemottagning och första touch så att vi kan utnyttja att vi har bra anfall på alla positioner.
HEMMADERBY
Örebro – Lindesberg
Onsdag 17/11 kl 19:00
Matchvärden TIDA Byggpartner bjuder på entrén!
Bild: Tida
/ Klubben