Ängelholm var lite för starka i säsongens första drabbning, EVS startade starkast och kunde tidigt ta ledningar i de två första seten men Örebro kom alltid lite närmare ju längre seten spelades. I tredje och fjärde set så kunde Örebro vara med redan från början och då blev det jämnare och Örebro kunde ta tredje setet och det var inte långt borta att de skulle ta det till ett avgörande femte set.

Vad är då tränaren Jonas Svantessons tankar efter matchen?
– Tycker vi ger bort de två första seten även fast vi tar oss in i seten så har vi redan gett bort dem i början på misstag. Det kändes ett tag som att det var vi som bestämde vem som skulle få poängen. Det funkar inte mot Engelholm, vi måste bli mycket skarpare och klassikern att vår lägsta nivå måste bli högre passar in bra idag.
Efter tio minuters pausen så tar ni tredje set och pressar Engelholm in i det sista i fjärde, förändrar ni något efter pausen?
– Vi förändrar inget markant utan vi gör ett par poäng till i anfall och ett par misstag mindre, men framförallt så låter vi inte EVS vinna så mycket i anfall pga riktigt bra försvars spel som vi sedan omvandlar till poäng. Sen spelar vi okej resten av matchen men tar inte riktigt för oss när det ska till att avgöras, skillnaden är ett misstag mer av oss och två block mer av EVS större är inte marginalerna när båda lagen spelar bra.
Hur är känslan efter matchen?
– Surt så klart för att jag tycker att vi är där efter halva matchen och det känns som att vi hittar det lugn som vi behöver och att vi hittar en bra balans mellan att vara avslappnade och aggressiva så tjejerna var värda att ta det till fem. Men som jag sa innan matchen, säsongen avgjordes inte med denna matchen, nu har vi fått känna på varandra och vet vart vi står, nu slipper vi fundera på hur bra det ena laget är utan nu har vi en bild på hur det kommer att se ut och det gör det lättare att fortsätta utvecklas under veckorna.
Nästa match spelar vi i Idrottshuset!
Örebro – Svedala
Söndag 1/12 kl 15:00
Matchvärd: Sapore
Bild: Daniel Lubner
/Klubben