I lördags spelades första kvartsfinalen mellan Örebro och Engelholm. EVSs tog tag i taktpinnen och kunde vinna med 3-0 (21-25, 20-25, 24-26) men vad döljer sig bakom dessa set siffror? Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Första kvartsfinalen går till EVS, hur går tankarna efter matchen?
Vi vinner serve-servemottagnings matchen och det är jag väldigt nöjd med, vi skapar många lägen till att göra poäng men lyckas inte förvalta dessa i den utsträckning som vi behöver mot ett lag som EVS. EVS spelade ett bra försvarsspel idag men vi gör det lite för enkelt för dom. Vi kom inte riktigt rätt på det idag i anfall och gör för många egna misstag i lägen där vi kanske inte kan vinna poängen. Här måste vi bli lite mer noggranna och värdera lägena för att gå för poäng eller om man ska bara sätta in bollen så svårt som möjligt för motståndarna men minimera risken till misstag och lite på vårt eget spel i nästa moment block/defense.
Nästa kvartsfinal spelas på söndag i Ängelholm, vad behöver ni förändra till den matchen?
Inte så mycket tror jag, vi känner att vi är där och kan vi vara lite tightare värdera vår lägen lite bättre så kommer vi inte ge EVS några gratispoäng. Då måste EVS själva producera mer poäng än vad de gjorde i denna match och då kan det bli väldigt jämnt. Många spelmoment idag var bra för att vinna matchen men vi måste dra ner på misstagen och vara på hugget när tillfällen ges till att få momentum i seten.
Nästa kvartsfinal spelas alltså söndag 21/3 kl 16:00 nere i Ängelholm.
Se den live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben