Sollentuna har redan hunnit spela sin första match detta år mot Värnamo hemma och de tog en 3-1 seger efter tufft spel och många långa bolldueller mellan två jämna lag. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson och frågade om läget i laget efter det lilla juluppehållet som spelarna fick och såklart om söndagens match mot Sollentuna.

Spelarna fick några dagar julledigt men ryktet säger att ni har kört ganska tufft efter det.
Vi behövde alla lite ledigt efter en tuff höst med många oväntade förändringar i spelschemat och i träningsupplägget, jag tycker att vi svarade upp inför den utmaningen på ett bra sätt och jag tror att vi har lärt oss av detta och utvecklats och står oss starkare nu än tidigare inför vårsäsongen som vi har framför oss.
Vi har tränat bra och mycket som säkert de flesta lagen har gjort, det finns inte jättemånga tillfällen under året som man kan köra lite tuffare och med lite mer mängd än under juluppehållet. Men nu är vi sugna på att spela match igen.
Sollentuna har redan hunnit spela en match i år och kommer till Örebro med en vinst, hur ser du på årets första match?
Framförallt ska det bli väldigt roligt att spela match igen, Sollentuna är varma i kläderna efter att ha hunnit med en match redan men vi är väldigt taggade på att starta vårsäsongen. Jag tror att det kommer att bli en tuff utmaning för oss och då menar jag med att kunna hålla alla känslorna i styr. Inte helt lätt med match efter ett lite längre uppehåll, vi har tränat mycket och lite tuffare än vanligt så laget är nog väldigt sugna på att prestera och göra en riktigt bra match. Utmaningen för oss förutom att Sollentuna är bra och kommer att pressa oss till det yttersta så gäller det att hantera våran egen anspänning i början och komma in i matchen på rätt sätt.
Så vad behöver Örebro göra för att vinna första matchen 2021?
Som jag sa tidigare så gäller det att vi hittar rätt anspänningsnivå där vi kan vara tända men inte spända. Att vi kan hitta rytmen i matchtempo och kunna göra våra handlingar i högt tempo och inte spänna oss för mycket så att våra handlingar blir långsamma och i lågt tempo. Sen har vi vissa riktlinjer i vårt spel som vi måste försöka hitta, när Sollentuna har bollen bollen så ska vi vara organiserade och tighta, när vi sedan får upp bollen så ska vi försöka spela med ett snabbt och kreativt anfallsspel där många ska vara inblandade så att Sollentuna får det svårt att spela försvar. Kan vi göra det medans vi håller nere poäng produktionen på deras två spikers Christina Adamopoulou som ligger två i poängligan och Viktoria Nordström så har vi en bra chans att vinna matchen och förhoppningsvis 3 poäng.
Örebro – Sollentuna
Idag (10/1) kl 14:00
Idrottshuset
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben