Till denna match kommer vi att få se två nyförvärv göra debut för Örebro, Leah Clayton spiker från USA och Jonna Wasserfaller är ett steg närmare fullt spel och är nu inskriven i laget. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson om matchen mot IKSU och hur han tänker spela de nya spelarna.
Första matchen 2022 med två nya ansikten på plan, hur kommer du att spela Leah och Jonna?
Jonna Wasserfaller kommer närmare och närmare fullt spel men än så länge är hon en bit ifrån så jag kommer att göra servebyten med Jonna.
Leah Clayton är såklart en het kandidat att starta matchen, vi har hög konkurrens på vänsterkanten och det har synts på träningarna efter jul, alla har steppat upp till en högre nivå och intensiteten är riktigt bra.
Hur går tankarna inför matchen?
Ska bli skönt att få spela riktig match, vi skulle vid detta läge ha spelat två seriematcher men båda har blivit inställda. Vi har tränar mycket och tufft så jag tror att laget är riktigt sugna på att spela match och visa upp sig inför hemmapubliken.
Hur ska Örebro spela för att ta hem tre poäng?
Högt tryck i alla spel momenten och inte låta IKSU vinna några lätta poäng. Viktigt att vi kan komma så nära som möjligt en maximal prestation som lag så att vi kan jobba på det spelet vi vill ha inför Grand Prix slutspelet.
Örebro – IKSU
Söndag 16 januari kl 14:00
Matchvärd: Svenska Marknadsgruppen AB
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
/ Klubben