Örebro Volleys första nyförvärv har signat. Det är ukrainska poängmaskinen Iryna Bielova som därmed är tillbaka i Örebro Volley efter en framgångsrik säsong i Lindesbergs Volley.

Under 2022 så kom Iryna Bielova till Sverige och Örebro. Många insåg snabbt att hon var en stor talang i volleyboll och hon tog snabbt en plats i Örebro Volley. I ett stjärnspäckat Örebro Volley med många duktiga spikers fick den 174 cm långa Iryna begränsat med speltid och hon valde att spela med länsrivalen Lindesbergs Volley under 2023/24.

Anfalls- och servekanonen Iryna fick som väntat en stor roll under säsongen i ett Lindesberg som kämpade för nytt kontrakt. Ukrainskan som fyller 21 i början av maj fick spela både på högerkanten och som vänsterspiker. När elitseriens poängligor summerades så återfinns Iryna som tvåa i serveligan med 38 serveäss samt 8:a i den totala poängligan med 275 poäng.

– I’m glad to be back in Örebro Volley, I really like this team, the atmosphere and the people there. This is a good opportunity for me, but I, in turn, will also try to fully devote myself to the processes of training and games. I want to do everything so that the club can defend its titles says Iryna Bielova.

 

– I Iryna får vi en mycket bra volleybollspelare som har en ljus volleyboll framtid. Hon har fått tagit en stor roll i Lindesberg och varit deras ”go to” anfallare och därmed fått testa på att ta stort ansvar i ung ålder. Är också säker på att hennes anfall och serve kommer att glädja publiken i Idrottshuset för få har en bössa som Iryna säger Head Coach Jonas Håård.

Iryna Bielova är därmed Örebro Volleys tredje spelare med kontrakt inför säsongen 2024/25. Signade är också liberon Catarina Cooper och centern Hedda Broberg.

/Klubben