För första gången någonsin beger sig Örebro Volley till Degerfors för returmöte mot länskollegan.

 

Degerfors har haft en tung, men ganska väntat, inledning på elitserien. Det  tar ett tag för ett nytt lag att komma in i tempo och rutiner kopplat till seriespel på den här nivån. Även om man tagit hjälp av mer rutinerade utländskor så ska man minnas att Degerfors (under namnet Orion) blev fyra i fjolårets underliggande serie. Så givetvis krävs det tålamod och mer tid för laget att ta steget upp även rent spelmässigt. I sina bästa stunder håller man spelet uppe bra, vilket man visat mot flera av topplagen. Det resulterade ju bl.a. i att Degerfors tog sitt första set någonsin i elitserien mot just Örebro. Ännu väntar man dock på sin första hemspelade poäng.

 

I Örebro blev det oroligt när Jona Vigfusdottir tvingades avbryta toppmötet möt Engelholm (förlust 2-3) i andra set. Undersökningen dagen efter visade dock dessbättre att det handlade om en mindre bristning/uttänjd muskel uppe vid knäfästet, och ingen allvarligare knäskada. Jona tvingas lägga om träningen ett par veckor och avstå hoppandet. Hon kommer med andra ord inte spela på lördagen. Örebro kommer med samma trupp som avslutade mot Engelholm senast.

 

För Örebros del handlar det om att ta tre nya poäng. Striden om topplaceringarna har hårdnat där det tredje länslaget, Lindesberg, gått starkt i serien med idel vinster. Det ser ut som att de tippade fyra topplagen, Engelholm, Hylte/Halmstad, Lindesberg och Örebro börjar dra ifrån i serien. Varje match viktig för att ta en så bra position som möjligt i tabellen samtidigt som det gäller att se långsiktigt på träningen och hur man nyttjar spelarmaterialet. Det är ju på våren man ska vara som bäst är det tänkt.

 

/klubben

Bild: Peo Sjöberg, Ateljé Änggatan