Det har varit en speciell säsong på många sätt och vis men nu är det dock äntligen dags för semifinal för Örebros del. Efter förlusten i kvartsfinalen mot Engelholm väntade Lund i det speciella ”återkvalet”. Efter 1–3 och 3–0 och ganska programenligt gick Örebro vidare till semifinal mot de stora guldfavoriterna Hylte/Halmstad, Semifinalen avgörs i bäst av tre matcher och Örebro börjar hemma som lägst rankad lag och har sedan en eller två bortamatcher, vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

Hur är känslan efter vinsten mot Lund och den stundande semifinalen mot Hylte/Halmstad?

En bra seger mot Lund där vi tog tag i taktpinnen direkt från början och visade att vi verkligen var där för att vinna och gå vidare till semifinal. Vi vet vad som väntar oss i semifinalerna mot Hylte/Halmstad, det är en stor utmaning, det var längesen ett svenskt damlag var så komplett som Hylte/Halmstad. 

Det är en stor utmaning som du säger men vad behöver vi göra för att störa H/H?

Vi måste kunna göra poäng. Jag tror att vi kommer kunna stå oss bra i block, försvar, serve och servemottagning. Det är vårt anfall där vi måste hitta en väg för att vinna de poängen tillräckligt många gånger. Då pratar vi om mellan 14-16 anfallspoäng per set på 25 poäng. Hylte/Halmstad har en bra servemottagning, en bra receiving line med Hanna Hellvig, Klara Andersson och Ellen Amaral. När de har en bra servemottagning så har de en bra passare från Argentina som har spelat både VM och OS (Clarisa Sagardia). Då blir deras anfall bra också och de kan använda många utvägar. Vi måste pressa dem ordentligt för att ta udden ur deras anfalsspel.

Semifinal 1:3

Örebro – Hylte/Halmstad

Idag, söndag 4/4, kl 15:00

Se matchen live på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/Klubben