Freja Morén kom till klubben inför säsongen 2017-18 från länsrivalen Lindesberg. Freja började med volleybollen i Norsjö Volley och hon gjorde även sin debut i elitserien med Norsjö när de befann sig i finrummet. Med sina många år i elitserien är Freja en av lagets mest rutinerade spelare. Förra säsongen gick Freja från center till högerspiker och vi kommer få se henne som högerspiker även denna säsong.
Vi passade på att träffa Freja för vår intervju.
Kul att ha dig kvar ännu en säsong! Vad gjorde att du valde att stanna?
Att stanna i Örebro var ett självklart val. Här finns ett professionellt förhållningssätt både från organisation och spelare. Dessutom har vi en bra lagsammanhållning där vi tycker om att ses och hänga även utanför match och träning.
Hur ser du på den kommande säsongen? Har du några förväntningar eller målsättning?
Jag ser framemot säsongen som kommer. Vi har kvar stommen från fjolåret samt att vi har fyllt på med några färskingar från RIG. Jag är sjukt taggad att komma igång och hoppas att säsongen trots omständigheter går att genomföra på ett bra och säkert sätt för alla.
Finns det något från säsongen som varit som du känner att du vill förbättra? Och var det något som du kände att du lyckades med riktigt bra?
Man kan alltid jobba på att bli en bättre lagkamrat, så det vill jag göra! Jag tycker jag lyckades bra med positionsbytet ifjol. Dessvärre hade jag lite problem med ett knä under säsongen vilket såklart hämmar ens prestation men nu är jag opererad och redo för att ta revansch!
Hur har sommaren varit?
Sommaren har varit bra. Jag spenderade den i stugan hemma i Norsjö, något bättre ställe att isolera sig på hittar man inte, Hehe
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben