Örebro Volley har gjort en prima förstärkning på centersidan då Freja Morén, 27, skrivit på för klubben.

Freja kommer från sex säsonger hos länskollegan Lindesberg men med tre år kvar på lärarutbildningen i Örebro så vill hon prova något nytt och samtidigt få lite kortare resväg i vardagen.

Så här kommenterar Freja själv valet:

”Jag har spelat senaste sex säsongerna i Lindesberg och kände att ett miljöombyte var på sin plats. Örebro blev då ett självklart val både p.g.a. mina studier på Örebro universitet, men även den vision och målsättning klubben presenterade för mig.”

Freja är tänkt att ersätta Aida Rejzovic, som bestämt sig för att ta hösten till att rehabilitera sig från slitage och småskador efter många års volleybollspel.
Klubbens ordförande Olle Anfelt om Freja:

”Vi har länge önskat få Freja till klubben och laget, så vi är väldigt nöjda med att hon nu valt Örebro de kommande åren. Freja, med nio elitseriesäsonger och nästan 30 landskamper, är precis den spelare vi behöver när nu Aida väljer att ta det lite lugnare.”

Nu har träningen hållit på ett par veckor och i nästa vecka landar nye huvudtränaren, Brendan Garlick, som får fyra veckor på sig att bygga ihop laget.

”Säsongen kommer bli jättespännande! Laget ser ut att bli ett starkt lag med potential att gå långt denna säsong, avslutar Freja”