På lördag inleds Euro League spelet för den här sommaren mot starka Schweiz. I landslagstruppen hittar vi hela fyra spelare från Örebro Volley.

Sedan landslagets libero Johanna Edberg plötsligt fått spelförbud från internationella förbundet har Örebros Sofie Sjöberg kallats in till landslagssamlingen nere i Skåne. Där är hon inte ensam Örebroare. I truppen finns redan Josephine Tegenfalk, Diana Lundvall och Linda Andersson. Dessa tre var förra helgen i Ukraina för matcher mot hemmanationen och Vitryssland.

Den här veckohelgen är det landslagssäsongens första hemmamatch i Örkelljunga när Euro League-spelet påbörjas. Euro League är en landslagsturnering som Europeiska förbundet arrangerar för nationer som inte kvalificerat sig för World League. Turneringen spelas nu ett antal veckor framöver med avslut i Nyköping helgen före midsommar.

Detta som en förberedelse för viktiga EM-kvalet som påbörjas i augusti. Landslaget är inne i en väldigt viktig och spännande sommarsatsning tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté. Det unga laget får visa inställning och fysisk utveckling fram till sommarens slut. Visar det unga laget rätt utvecklingskurva, på den här korta tiden,  så finns alla möjligheter att SOK går in lite tyngre de kommande åren i ett försök att lyfta en talangfull grupp spelare till en betydligt högre nivå.

För Örebro är det glädjande att hela fyra spelare är med och får den här utvecklingschansen. Det blir en tuff sommar med mycket träning, resande och matchande. Räkna med fyra örebroare som kommer tillbaka till klubblaget med en hel del att tillföra.

Vi säger lycka till och håller förstås ett extra öga på Jossan, Diana, Linda och Sofie.

Bild: Daniel Lubner

/klubben