Med det abrupta slutet på säsongen i mars så blev det aldrig något riktigt avslut av säsongen 2019/20. Inget slutspel som fick bygga upp till final. Svenska Volleybollförbundet fick istället stå för avslutningen på egen hand när de under första veckan i maj presenterade vinnarna av de individuella priser som utdelas och så presenterades det prestigefyllda Årets Lag – säsongens sju bästa spelare enligt spelarna själva. För Örebro Volley blev det en fantastisk vecka med vinnare i samtliga kategorier, Årets Rookie Sofia Andersson, Årets Coach Jonas Svantesson och Årets Spelare Ivonee Montaño. Veckan fick avslutas med presentationen av Årets Lag och där skulle det bli fyra spelare från Örebro; Elsa Arrestad, Ivonee Montaño, Linda Andersson och Diana Lundvall.

I samband med klubbens egna avslutning på säsongen i slutet av maj passade vi på att samla de tre spelarna som fortfarande är kvar i Örebro för en intervju.

– Fyra spelare i Årets Lag, alla tre individuella priser till spelare och coach i laget. GP-guld och U23-guld! På pappret en väldigt lyckad säsong. Hur tycker ni den har varit?

Elsa: Väldigt rolig säsong trots att det blev ett snopet avslut på den. Det har varit ett sjukt träningsvilligt lag som gjort att man alltid motiverat och peppat varandra, vilket gett väldigt bra resultat hela säsongen.

Linda: Det har varit en fantastiskt rolig säsong! Sen har resultaten varit på vår sida också vilket självklart är jätteroligt men framför allt känns det som att vi har haft väldigt kul ihop. Som Elsa säger så har vi tränat mycket och slitit hårt för att nå dit vi nådde och på ett sätt är det kul att se hur långt vi som lag och klubb har kommit på mina tre år.

Diana: Kan inte annat än att hålla med. Det har varit en helt magisk säsong och vi har utvecklats både individuellt men även som lag. Hade varit otroligt häftigt att se hur långt vi kunde ta oss, alla utmärkelser tyder väl på att vi var högt tippade att vara det starkaste laget i ligan.

Ja det var synd att vi inte fick bevisa att vi kunde ta det där guldet, avslutar Elsa med ett skratt.

– Elsa du gör också din första säsong i klubben. Hur har du upplevt det första året i Örebro Volley?

Jag har trivts väldigt bra i klubben och laget. Ett bra första år här och förhoppningsvis det första av många!

– Ivonee som vi tyvärr inte fick med oss idag blev även utsedd Årets Spelare. Hur har det varit att spela med henne under säsongen?

Diana: Väldigt coolt att spela med en så duktig och rutinerad spelare. Hon dominerade på matcher och presterade som ingen annan i elitserien kunnat, rena adrenalinkicken när hon slog in sina spikes.

Elsa: Jag håller med, hon har varit en superduktig spelare, superproffsig och det var otroligt inspirerande att spela men sådan poängmaskin!

Linda: Ja, Ivonee är en otrolig spelare, helt klart en av de bästa jag fått chansen att spela med. Det har även varit häftigt att få uppleva en helt annan kultur i och med att hon inte är amerikanska eller europé. Alltså de mest förekommande proffsen i ligan. Ivonee har varit jättetrevlig och härlig att spela med!

– Grand Prix guld, U23 guld och priserna känns som uppenbara höjdpunkter om vi ska sammanfatta säsongen. Finns det något mer som ni känt som höjdpunkt(er) för säsongen 2019/20?

Elsa: U23 SM guld och GP guld är väl givna svar, sen finns det ju matcher man är mer nöjd med än andra.

Diana: Skulle nog säga att själva vinsten över EVS i Grand Prix finalen toppar alla utmärkelser och medaljer. Inte bara att vi vann, men sättet vi gjorde det på.

Linda: Vi har haft väldigt många pb i styrketräningen, både i våra gym och fystester! Det har varit jätteroligt att se allas utveckling och det är extra roligt när all styrketräning ger resultat. Jag är väldigt tacksam över att vi i klubben har lyckats fått till ett samarbete med SOK när det kommer till gymträning! Det är riktigt häftigt!

– Efter det här går vi över till sommarträning och sommar! Har ni något speciellt planerat för sommaren?

Diana: Sommarträningen har redan börjat, haha. För min del blir det jobb på sjukhuset och massa träning. Om beachsäsongen drar igång kanske det blir några enstaka turneringar, så väntar jag på besked kring hur det blir med landslaget. Utöver det blir det en sväng till stugan och förhoppningsvis lite resande inom landet. Så nja, inga speciella planer…

Linda: Jag ska försöka jobba lite men det blir fortsatt mycket fokus på försäsongsträningen. Det blir en sväng till Gotland om läget tillåter och även till en sväng hem till familjen. Min syster har precis flyttat till Örebro så jag ska se till att umgås mycket med henne!

Elsa: I sommar blir det plugg för min del, mycket träning och mycket god mat, haha

Tack för att ni tog er tid idag och lycka till med sommarträningen!

Med denna intervju sätter vi också punkt på säsongen 19/20. Arbetet för säsongen 20/21 är i full rullning. Vilka stannar? Något mer nyförvärv? Kommer Svante fortfarande vara längst i hallen? Vi hoppas kunna dela med oss av nyheter som besvarar frågorna under de kommande veckorna.

Bild: Klubben

/ Klubben