Efter två övertygande 3-0 segrar i inledningen av säsongen, står Örebro Volley nu inför en tuff utmaning när de beger sig till Halland för att möta ett av elitseriens mest krävande motstånd, nämligen Hylte/Halmstad – finalisterna från vårens SM-slutspel.

Hylte/Halmstad har redan genomfört fem tävlingsmatcher under säsongen och toppar elitserien med fler spelade matcher än Örebro Volley och Engelholm. Hylte/Halmstad har genomgått en stor omställning jämfört med förra säsongen och har en trio landslagsspelare som utgör stommen i laget. Laget har sin passare Vilma Julevik, liberon Emmy Andersson samt den nya spikern Cecilia Malm, vilka har nyckelroller i årets upplaga.

Hittills under säsongen har det varit Hylte/Halmstads utlandsproffs som har utmärkt sig mest. Den brasilianska högerspikern Caroline Perotto, med imponerande 4,83 poäng per set, och den franska spikern Bruna Pezelj, med 3,38 poäng per set, har varit de ledande poängplockarna i de fyra inledande matcherna. Intressant att notera är att högerspikern Caroline är den spelare i elitserien som har mottagit flest passningar i början av säsongen.

Örebro Volley har startat säsongen med två klara 3-0 segrar, och toppar poängstatistiken. Paulina Lindberg leder med imponerande 4,67 poäng per set, följt av Diana Lindbom med 3,67 poäng per set. Däremot har Örebro Volley, precis som tidigare säsonger, bidrag av många poäng från samtliga sina anfallsspelare.

Som tidigare år kan man förvänta sig att block- och försvarsspelet kommer att spela en avgörande roll när Örebro Volley och Hylte/Halmstad möts. Båda lagen är kända för sitt skickliga försvar, vilket skapar möjligheter för spännande och publikvänlig volleyboll med långa och intensiva bollväxlingar.

– Det ska bli väldigt kul och intressant att nu ställas mot ett av favoritlagen. Dels för att kunna se hur långt vi har kommit i vår process att utveckla vårt spel och hur väl vi har hunnit spela oss samman under hösten säger Head Coach Jonas Svantesson inför matchen.

Hylte-Halmstad – Örebro Volley

Lördag 14/10 klockan 14:00

Du kan följa matchen här Volleytv.se

/Klubben