Örebro fick, precis som väntat, en stentuff öppningsmatch i Satelliten mot hemmastarka Sollentuna och lyckades med minsta möjliga marginal vända 0-2 till seger med 3-2.

Sollentuna borta är ingen favoritmotståndare för Örebro. Konstigt nog har det nästan alltid varit så genom historien. Så sent som ifjol vann Sollentuna mycket riktigt hemma i grundserien. Att dessutom få Sollentuna i premiären var redan på förhand en given nagelbitare. Och matchen levde upp till alla förväntningar på spänning och dramatik.

Seriepremiär är alltid svårberäknat. Hur reagerar spelarna när det äntligen börjar gälla. Träningsspel är en sak, seriespel en helt annan. Örebro började skakigt. Mycket misstag i såväl serve som anfall. Ett välorganiserat Sollentuna kunde tacka och ta emot. De båda första seten slutar med förlust, 20-25, 21-25 och ett tufft 0-2 underläge. Vid underläge 12-15 i tredje ser det tufft ut och inget tyder på att ska vända. Men vänder gör det! Fem bra servar från Ludovica Forastieri och Örebro får lite tryck och vänder till 17-15. Ett poängövertag som Örebro lyckas behålla genom setet och man vinner trots 8 (!) servemissar i setet, 25-19. Det säger lite om den kamp Örebro hade med sig själv och de egna misstagen. Fjärde set blir väldigt jämnt och endast några enskilda poäng skiljer lagen upp till sista fjärdedelen av setet. Sollentuna, som spelat väldigt snålt fram till dess får lite darr i anfallsspelet och missar lite i slutet. Örebro kvitterar efter setseger med 25-22 och 2-2 i set. Örebro är sedan i förarsätet hela femte set fram till 11-11 när Sollentuna kvitterar och går sedan för första gången till ledningen. Sollentuna har sedan tre matchbollar utan att lyckas slå in matchbollen, trots bra lägen. Istället vänder Örebro underläget 12-14 till seger med 17-15 och vinst med 3-2.

Sollentuna har ett mer komplett lag den här säsongen och det är kul. De gör en gedigen insats och det var nog mer deras orutin än Örebros styrka som avgjorde en del av slutbollarna. Örebro gjorde ingen bra match men ska ha en stor eloge för att ändå lyckas vända den här matchen. Hela 22 (!) servemissar. Anfallsmässigt bra i mitten, Elsa Arrestad riktigt bra och utsedd till bästa spelare i Örebro, men svagt på kanterna med nästan 20 rena anfallsmisstag. Örebro noteras för hela 40 (!) egna misstag. Noteras ska dock att Örebro spelar ett stabilt försvarsspel och det blev många långa bolldueller helt i publikens smak. Inte minst var några av slutbollarna i femte set riktigt spektakulära när båda lagen hade svårt att ”döda” bollen. Premiären är överstökad. Örebro har säkert en ganska god känsla efter den vändningen och en seger i femte, efter att haft matchbollar mot sig, kan man sätta in på det mentala pluskontot!

Nu väntar mästarna Hylte/Halmstad på bortaplan på söndag. Hemmapubliken får hålla sig till tåls till den 8 oktober.

/klubben