Sista seriematchen innan ett av de stora delmålen denna säsong, Grand Prix i Uppsala. Grand Prix har blivit ett prestigefull titel där även en Europacup plats delas ut till vinnaren. Men som tränaren Jonas Svantesson gillar att säga, first thing first, så vi har tagit ett snack med tränaren inför Linköping hemma.

Sista matchen innan GP, vilka svar vill du ha av denna match?
Framförallt vill jag vinna men självklart så skulle det vara önskvärt om vår prestation var på rätt nivå också så att vi kan gå in i nästa vecka med ett lugn och bara fokusera på att hitta rätt nivå på förberedelserna.
Ni har ju mött Linköping en gång denna säsong och det blev en 3-0 seger men det är två månader sedan, hur tror du denna match kommer att bli?
Lite som förra och lite som vanligt mot Linköping, många långa bolldueller och två lag som satsar på serven för att störa det andra lagets rytm i side-out spelet. Det gäller för oss att ha tålamod och orka göra flera bra anfall i rad för att nöta ner Linköpings försvar. Kan vi hålla ett bra tempo i vårt spel med aggressiva avslut och behålla tålamodet så kommer Linköping tillslut att få det jobbigt. Kan vi också sätta hög press på deras servemottagare med våran serve så kommer lägen att avgöra poängen komma mer regelbundet. Men vi behöver göra en bra prestation rakt igenom alla spelmoment för att ge oss själva chansen att vinna på det sätt som vi vill vinna på.
Förra veckan saknades både Iida Murto och Elsa Arrestad. Hur ser läget ut i truppen idag?
Alla är tillgängliga till dagens match, peppar peppar…
Örebro – Linköping
Idag (söndag 17/1) kl 14:00
Se matchen live på volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/Klubben