Sveriges damlandslag har för första gången kvalificerat sig för Golden League, Europeiska förbundets landslagsturnering. Premiären spelas i Idrottshuset den 25 maj kl 17:00!

Det blir en intressant vår för alla volleybollälskare runt om i Örebroregionen. Om ett par veckor börjar ett, förhoppningsvis, långt slutspel. I början av maj samlas nästan 2000 ungdomar, föräldrar och ledare i Örebro för Mikasa Challenge. Den 25 maj avslutar vi en intensiv vår med en riktig höjdare. Sverige-Tjeckien i premiäromgången av Golden League.

Damlandslaget är på en intressant utvecklingsresa. I maj och juni får man nu chansen, efter fjolårets seger i Silver League, att spela mot än bättre motståndare. Tjeckien, rankade 10:a i Europa, hemma i Idrottshuset blir en höjdare och är samtidigt en motståndare som Sverige kan rubba i sina bästa stunder. Kan Sverige få en kanonstart på turneringen med starkt hemmastöd? Anförda av några Örebro Volley tjejer och svenska storstjärnan Isabelle Haak ska nu Sverige ta nästa steg mot Europatoppen.

Matchen spelas i Idrottshuset den 25 maj kl 17:00!

Biljetter till matchen köpes här!

För mer information och övriga matcher i Golden League se förbundets artikel på volleyboll.se

 

/Klubben

Bild: Dan Cederholm