Semifinalen följdes upp med en helt suverän final insats av Örebro tjejerna, Örebro hade ett svar på allt vad Engelholm gjorde och med ett hungrigt lag som hade bestämt sig för att vad som än händer så ska vi vinna nästa boll mentalitet är väldigt svårstoppat. Det syntes efter matchbollen vilken enorm glädje som infann sig, med en klassisk TV-puckhög mitt på Fyrishovs arenas golv kramades, skrattades, skrikandes och gråtandes i ett inferno av armar och ben överallt så kom alla känslorna fram på en och samma gång, en underbar syn som visar hur mycket detta betyder för laget.

Ett stort grattis till GP-Guldet, hur känns det tränare Jonas Svantesson?
– Helt fantastiskt så klart och så otroligt glad för lagets skull, de har kämpat länge för detta och vi har slitit hårt med att tro på att detta var möjligt sedan vi satte målsättningen i höstas.
Vad säger du om matchen?
– Vi håller ihop det på ett  mycket bra sätt och vår game plan fungerar och tjejerna är väldigt strikta idag på det vi ska göra och utför detta med stort självförtroende och bestämdhet. Vi får en hög press på Engelholms servemottagning men det har vi fått förut också men idag lyckas vi omvandla detta till poäng och när vi gör misstag eller Engelholm gör bra handlingar så tar vi inte med oss detta till nästa boll. Sen har vi 11 blockpoäng och 11 servess på tre set, fantastiska siffror samtidigt som vi lyckas hålla ned våra egna misstag och jobbade lugnt och metodiskt med ett stort tålamod, poäng för poäng.
Första senior titeln på 12 säsonger och efter 21 raka förluster mot EVS så står ni äntligen med en titel och en bruten svit mot EVS, hur stor betydelse har detta för resten av säsongen?
– Det är alltid roligt att bryta sviter och trender när man gör det på ett positivt sätt och detta betyder extremt mycket för resten av säsongen.
Detta var ett av våra delmål denna säsong, inte slutmål!
Detta ska ge oss ännu mer energi att fortsätta det jobb vi har påbörjat och ta med oss den känslan man får utav att vinna och låta den vara vår motivation för att få känna och uppleva den igen. Det är enormt viktigt att kunna se tillbaka och veta att vi kan vinna samtidigt som vi vet att vi har mycket kvar att ge och tjejerna är otroligt hungriga på att utvecklas och ge oss chansen att få uppleva fler framgångar.
Vi gratulerar spelarna och ledarna till en fantastisk helg som får avslutas med det första seniorguldet i klubben sen 2008. Närmast är det tillbaka till vardagen för matcher i elitserien och på söndag, 26/1, så har du chansen att se laget i Idrottshuset när vi möter Linköping. Är du student så har du dessutom fri entré!
Örebro – Linköping
Söndag 26/1 kl 14:00
Idrottshuset
Matchvärd: Team Time
Bild: Magnus Lilja, Low f-stop Photos
/Klubben