En hyper spännande semifinal mot Engelholm väntar Örebro på lördag morgon klockan 10.00, alltså en repris på förra årets GP final. Örebro och EVS har mötts en gång denna säsongen och då vann Örebro med 3-0 på hemmaplan men mycket har förändrats sedan dess, vi har tagit en pratstund med tränaren Jonas Svantesson om förutsättningarna, förändringarna och läget i laget.

Vinst i första matchen på hemmaplan mot EVS i höstas men det har hänt en del förändringar i EVS sedan dess, kan du guida oss igenom dessa förändringar?
EVS hade lite problem i första seriematchen med sjukdomar och skador så det var väl inte EVS starkaste första uppställning som stod på plan men vi ska inte förringa våran insats i den matchen bara för det. Som du säger så har EVS tagit in centern Olivia Kofie som spelade i Tjeckien förra året och har även spelat i Polen året innan med andra ord en center med mycket erfarenhet. Sen har deras högerspelare Domingas Soares de Araújo kommit tillbaka efter skadan som har hindrat henne från spel nästan hela hösten, så med dessa förändringar så ser EVS starka ut och det kommer att bli en tuff men inspirerande utmaning vi står inför.
Hur ser det ut i Örebro, det har varit lite småskavanker och ni har vilat visa spelare de senaste veckorna hur är läget nu?
Alla är tillgängliga och har tränat för fullt den senaste veckan, vi är redo och jag räknar med att alla är redo för den utmaningen vi står har framför oss.
Så till 10 000 kronorsfrågan, hur ska vi slå EVS på lördag?
Ge oss själva chansen att vinna sista bollen, momentum i matchen kommer säkerligen gå fram och tillbaka så det gäller att kunna hantera både motgångar och medgångar under matchen och vara här och nu. Alla spelmoment kommer att bli viktiga men självklart så kommer serve och servemottagning för båda lagen vara viktigt men jag tror också att det blir viktigt att sätta press på deras anfallare och inte låta dem vinna för enkla poäng. EVS har mänga duktiga anfallare och vi kommer inte kunna stoppa dom helt men vi måste försöka minimera deras poäng och inte låta dom vinna poäng för lätt utan sätta press på dom så att de känner att de måste göra hundra procentiga insatser för att ta poäng.
Laget åkte under fredagseftermiddagen till Uppsala. Inför GP testas alla deltagande lag och funktionärer och vi kan glädjande meddela att samtliga i Örebro Volley testats negativt.
ÖREBRO – ENGELHOLM
Grand Prix Semifinal
Lördag 23/1 kl 10:00
Följ matchen live via volleytv.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben