Den årliga återkommande evenemanget och volleybollfesten i Uppsala är här, under helgen kan vi se gamla stjärnor, dagens stjärnor och morgondagens stjärnor under ett och samma tak i Fyrishovs Arena när Ungdoms-GP, Senior-GP och veteran SM avgörs. En helg där ny historia skapas och de gamla historierna åter igen berättas och återminnes, en helg där volleyboll Sverige träffas och möts och 2020 första mästare ska koras.
Vad tycker då tränaren Jonas Svantesson om Grand Prix?
– Det är en fantastisk helg där hela volleyboll Sverige möts och man träffar alla gamla spelare och ledare men man har också chansen att möta nya kontakter och se nya ledare/tränare/spelare som delar samma glöd och passion som sig själv för denna fantastiska sport.
Hur känns det i laget inför GP?
– Det känns bra, vi satte vår målsättning tidigt i höstas och vi har jobbat hårt framtill GP och vi kommer att göra allt vi kan för att ge oss själva chansen att uppnå det målet vi har med GP, det kommer att bli en jämn och spännande semifinal Sollentuna har visat att de besitter ett stort spel och kommer att pressa oss till det yttersta.
Så vad tror du kommer att bli avgörande i semifinalen mot Sollentuna?
– Serve-servemottagning är A-O, tråkigt svar men sant. Sen kommer Sollentuna spela ett bra försvarsspel så det gäller för oss att behålla tålamodet och inte bli frustrerade. Vi behöver hålla ett vakande öga på Madelene Green och försöka kontrollera hennes poängskörd, sen har de passaren Fanny Andersson som har spelat massor av dessa matcher tidigare och kommer att var en stor nyckel till Sollentunas spel, dessa två tillsammans med liberon Gabriella Lundvall som är en ny bekantskap för mig men har imponerat stort så här långt in i säsongen. Tittar vi på det här så behöver vi sätta upp en hög servepress där Gabriella och Madelene inte får spela fram för många bra mottagningar så att passaren Fanny kan briljera på nätet.
Hela truppen var inte intakt i förra helgens match mot Lund, hur ser det ut nu?
– Alla är tillgängliga, vi hade Diana, Linda och Yvonne som inte spelade i helgen men alla tre ska kunna komma till start, så alla kommer till start och jag räknar med att alla är speldugliga.
Vill du se matcherna live men kan inte ta dig till Uppsala så sänder sportsground alla matcher från helgen. Är du ett allmänt fan av lagen i elitserien och vill se mer volleyboll så finns det även ett specialerbjudande för GP + resterande matcher i grundserien. Mer information om livesändningarna hittar ni på elitserienvolleyboll.se
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben