Ett evenemang som Svenska Volleyboll Förbundet har hållit fast vid och blivit vad det är idag, en stor volleybollfest där ungdomar, seniorer och veteraner gör upp om vilka lag som är bäst i Sverige mitt under säsongen. Klubbarna har under en längre tid satt detta som ett stort halvtidsmål under säsongen för sina lag och en titel att slåss om och även en hel del prestige, det är också ända gången under säsongen där allt ställs på sin spets i en helt avgörande vinna försvinna match, i slutspelet så är det bäst av tre eller fem matcher men i GP är det bara en chans och detta tror vi utvecklar spelare och lag väldigt mycket.
 
Hur ser tränaren Jonas Svantesson på Grand Prix slutspelet?
– Det är ett stort delmål på vägen mot slutspelet, en chans att bygga upp säsongen med ett rejält delmål så man har något att sikta på innan slutspelet, annars kan säsongen bli väldigt lång. 
 
Vad har ni för mål med GP?
– Det kommer att bli en riktigt holmgång mot Hylte/Halmstad i semifinalen som vi såklart vill vinna och få revansch på oss själv efter förlusten i serien, vi vill gå till final och sen är målet att ge oss själva chansen att vinna sista bollen.
Hur ser det ut i laget?
– Mycket glädjande så har vi hela truppen intakt, peppar, peppar…… 
Freja Morén fick ta av sig gipset i början av veckan och har gjort ett par träningar så hon kommer att vara inskriven, sen hur mycket speltid hon får det får vi se. 
Tycker att vi har kommit tillbaka efter juluppehållet på ett bra sätt och det känns som att vi är inne på den vägen vi hade innan uppehållet. 
 
Vad tror du då om semifinalen mot H/H?
– Det kommer att bli svettigt, H/H har tagit in en ny Brasilianska på vänsterkanten och har nu en otrolig bredd i sin trupp. Vi ska göra allt vad som står i vår makt att försöka rubba H/H och ta oss till final men vi vet att det kommer att krävas en stor prestation från vår sida och vi ser med positiv tillförsikt fram emot denna batalj.
 
Vad kommer då krävas för att kunna rubba Hylte/Halmstad?
– En bra och stabil prestation, där vi vågar ha tålamod men också vågar att vinna. Vi kommer inte att vinna mot H/H på ett defensivt spel utan vi måste våga ta våra egna poäng när tillfälle ges men också ha tålamod när vi kommer i svåra situationer och lita på vårt spel. Sen är det såklart klassikerna serve/servemottagning som lägger grunden för stabiliteten och lugnet i det egna spelet och därifrån bygga upp en hög prestationsnivå i de övriga spelmomenten.
Bild: Joakim Hjortsberg, Filansfotograferna
/ Klubben
Nästa hemmamatch blir i play off som börjar i februari. Datum för matcherna annonseras när vår position i tabellen är säkrad.