I helgen stod Örebro Volley för en av de största vändningarna i Grand Prix historia i finalen och seger gav Örebro Volley sin 8:e titel i den prestigefyllda turneringen. Nu är laget tillbaka på hemmaplan när man möter IKSU. Det blir också nyförvärvet och poängmaskinen Kira Thomsens debut i Idrottshuset.

På söndag startar vårsäsongen på allvar när IKSU kommer till Örebro. IKSU har vunnit tre matcher i årets elitserie och har gjort många bra matcher och de har faktiskt häng på en slutspelsplats när det är 6 omgångar kvar innan slutspelet startar. IKSU är på en närketrip och möter Lindesberg under lördagen.

Årets IKSU har vållat stora problem för flera lag inte minst på hemmaplan i Umeå. När lagen möttes i första omgången i höstas så pressande IKSU rejält i första set med sitt snabba spel och då fick de dessutom klara sig utan sin poängmakerska och största stjärna i Felicia Granberg som hittills snittat 3,29 p/set. En annan som tagit ett stort steg framåt är unga centern Gun Hindgren som leder hela elitseriens blockliga med 0,96 blockpoäng per set.

I Örebro Volley gör amerikanskan Kira Thomsen hemmadebut och därmed en första chans att se Örebro Volleys nya stjärna ”in action”. Kira var poängbästa spelaren i Örebro Volley under Grand Prix i helgen. En annan spelare i fin form är centern Hedda Broberg som blev vald till MVP i finalmatchen i Grand Prix.

– Det ska bli väldigt kul att få komma hem till Idrottshuset igen som nyblivna Grand Prix mästare. IKSU har utvecklats sedan förra året och vi kommer att behöva spela bra offensivt spel med bra servepress och fart och kraft i anfallet, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben