I lördags vann Örebro Volley SM-guld och en av de stora hjältinnorna var liberon Catarina Cooper. Hon är nu först att signa kontrakt för kommande säsong och Örebro Volley har därmed säkrat en av Sverige absolut bästa försvarsspelare.

Efter flera säsonger i skuggan av landslagsliberon Sofie Sjöberg så fick Catarina ”Nina” Cooper fullt ansvar för liberopositionen hösten 2023. Hon kom dessutom tillbaka från en operation och fick första spela för fullt under senhösten. Resten är historia som det brukar heta och med Nina som sista utpost så gick Örebro Volley helt obesegrade under 2024 och vann Grand Prix, elitserien och SM-guld.

Ingen i Idrottshuset har missat Catarinas känslomässiga spel och extrema vilja att ta varje boll. Hennes segergester när lagkamrater vinner poäng visar vilken otrolig lagspelare hon är.

– Jag ser fram emot ytterligare en säsong i Örebro där jag hoppas på att fortsätta utvecklas! Ska bli väldigt spännande med de förändringar som sker både i laget och ledarstaben, säger Catarina Cooper.

Nina som fyller 24 år i slutet av april kom till Örebro Volley inför säsongen 2019/20 och gör därmed sin sjätte säsong med Örebro Volley.

– Nina har under säsongen vuxit fram till en klippa i baklinjen. Hennes attityd och lust att bli bättre smittar av sig på hela laget och hon kommer att fortsätta utvecklas med den inställningen. Liberopositionen är väldigt viktig i lagbygget och jag är glad att Nina fortsätter sin satsning hos oss, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben