Det var dubbla matcher denna helg, Värnamo var tvunget att flytta sin match pga av spelare i U19 landslaget som spelade NEVZA för ett par helger sedan. Vi tog en pratstund med tränaren Jonas Svantesson för att höra hans reflektioner.

Jag antar att det är en ganska nöjd tränare vi pratar med idag?

Hahahaha, absolut att jag är, vi blir pressade i båda matcherna på lite olika sätt och klarar av att manövrera oss ur pressen och göra bra saker. Laget visar att vi kan adaptera oss till situationerna som uppstår och att vi inte blir frustrerade utan behåller kontrollen över vårt spel och fortsätter att jobba hårt för varje poäng.

Vad tycker du är bäst i de båda matcherna?

Mot Göteborg så spelar vi på en hög nivå under långa stunder, Göteborg klarar bara av att gör 10 poäng när de servar, så vår Side Out är väldigt bra. Tycker att vi hittar fler och fler anfallsvarianter så att vi kan variera vårt spel mer med lite högra tempo. I spelet när vi servar (Break Point) så vinner vi poäng varannan gång och det är en hög siffra.

Mot Värnamo så är det lite samma sak, Värnamo pressar oss väldigt hårt i deras serve, det känns som att de sätter allt på ett kort och när den taktiken funkar så bitter det bra. Men även här lyckas vi behålla tålamodet och lugnet och vara metodiska i vårt spel och tillslut tycker jag att vi lyckas ta oss ut ur de greppet också utan att vi känner oss pressade eller stressade. Det är en bra egenskap för ett lag och det kan betyda mycket längre fram under säsongen. Vi kunde rotera lite i laget och det tycker jag är bra, alla tjejerna förtjänar verkligen att spela, alla sliter och jobbar hårt på träningarna och det är kul att se att vi kan rotera men spel idén finns fortfarande kvar.

Om du ska titta på vad som kan bli bättre, vad skulle du säga då?

Det är självklart en del som kan bli bättre men vi behöver också mer tid för att saker och ting ska bli bättre, jag tycker att vi är där vi ska vara just nu i vår utveckling. Nu gäller det att skapa förutsättningar och orka fortsätta det jobb vi har påbörjat, det är låååångt kvar tills vi ska vara som bäst men det gäller inte att tappa fart och slå sig till ro, utan fortsätta utmana sig själv och de andra i laget. Att hela tiden göra sitt yttersta och vara väl förbereda för varje gång vi går in på plan, träning eller match.

Vi gratulerar också Iida Murto som gjorde sitt 1000 anfallspoäng i elitserien under helgen!

Nästa match

Örebro – IKSU
Söndag, 20/11, kl 14:00

Matchvärd: Splitgrid

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben