Det skulle ha varit dubbla hemmamatcher för Örebro Volley denna helg, men som tidigare under säsongen så gäller det att snabbt anpassa sig efter läget vi alla är i och gör det bästa av situationen här och nu. Men idag så möter vi Gislaved som också är en uppskjuten match från tidigare pga pandemin, vi har lyckats fånga tränaren Jonas Svantesson för en pratstund.

Det skulle ha varit dubbla hemmamatcher hur har veckan sett ut och hur löste ni gårdagen?
Det har blivit lite annorlunda dels för den tränings bakgrunden vi kommer ifrån och att vi spelade match på en fredag och ingenting i helgen fast vi tränade i söndags, så vi har periodiserat träningarna lite och varierat intensiteten men samtidigt måste vi hålla en hög belastning för att komma tillbaka till där vi var för en månad sedan, det bli ett litet pusslande. Veckan tycker jag har sett bra ut, vi är inte riktigt tillbaka där vi vill vara men vi är påväg åt rätt håll och tjejerna sliter hårt för att ta nästa steg i utvecklingen. Igår körde vi i två grupper och kunde inrikta oss på att titta på lite detaljer och tjejerna fick en chans att titta på sig själva med video delay app, mycket lärorikt och det alltid kul att titta på sig själv när man tränar.
Vad tror du om dagens match mot Gislaved?
Gislaved har en ny spelare som igår gjorde sin första match med laget igår mot Lindesberg, hon heter Elisabeth Sandbothe och hon spelade högerkant igår så de har fått in förstärkning och med vinsten igår så har Gislaved bra go i laget och stort självförtroende så det kommer att bli en tuff uppgift för oss.
Vad behöver Örebro göra för att vinna mot Gislaved?
Spela tight, minimera misstagen och skapa lägen till att kunna vara aggressiva i vårt anfallsspel och sätta hög press på Gislaveds block/defense. Jag vill se ett disciplinerat spel när Gislaved har bollen där vi håller ihop laget och spelar tillsammans för att sedan slå om snabbt när vi får bollen till ett varierat, kreativt, snabbt och aggressivt anfallsspel där lösningarna på situationerna från passarna och anfallarna är mångsidiga men som hela tiden sätter Gislaved under press. Sen gäller det att hålla ett öga på Tara Daerden som får mycket ansvar i anfallet för Gislaved och tillsammans med centern Kirsten Overton ständigt utgör ett hot i anfallet. Sen får vi se vad den nya spelaren har för vapen idag och lära oss på vägen vad vi måste göra för att minimera hennes impact på matchen.
Örebro – Gislaved
Idag kl 17:15
Matchvärd: Holmqvist Optik Synsam
Se matchen live på volleytv.se