Örebro har inte tappat ett enda set under 2020 och har gått från klarhet till klarhet, vad tänker tränaren Jonas Svantesson om hemmamatchen mot Gislaved?

– Vi möte Gislaved i oktober och när jag tittar på den matchen så har oooootroligt mycket hänt med båda lagens spel, till det positiva. Gislaved har tre raka segrar och tappat bara ett set på dessa tre. de kommer att komma till Idrottshuset med stort självförtroende och en känsla av att de har ingenting att förlora.
Vad kommer att krävas av Örebro för att vinna mot Gislaved?
– När Gislaved får sin servemottagning och sitt blockspel med deras centrar Terese Bengtsson och Aubrey Aspen i spetsens att fungera  så är de svåra att handskas med.
Det kommer att bli ett tufft test för vårt anfall och vi måste ha en bra servemottagning för att göra det tufft för deras blockspel och förhoppningsvis kan vi få många anfallsutvägar att fungera så att det blir svårt för Gislaved att förutsäga vårt anfall. Vi måste ha fullt fokus på vårt spel och hålla ett vakande öga på deras två spikers Hannah Bailey och Nikala Majewski som är deras största anfalls hot men när deras servemottagning fungerar så gillar deras passare Gina Trapp att använda sina centrar Terese och Aubrey på ett effektivt sätt, så det gäller att vi har bra press på serven så att Gina inte får en för enkel dag på jobbet.
Hur ser det ut i truppen?
– Vi har haft en liten tuff vecka med lite sjukdomar men alla är nog tillbaka till matchen på lördag, kanske med ett litet brasklapp för Sofia Andersson som har åkt på en förkylning som inte riktigt vill släppa. Men jag ser inga hinder till att vi inte skulle kunna göra en bra prestation, bra förberedelser och en hunger på att fortsätta göra bra prestationer borde göra att vi är taggade och redo för match.
Örebro – Gislaved
IDAG kl 16:00 i Idrottshuset
Matchvärd: Alexborg
Bild: Klubben
/Klubben