Sollentuna har varit i karantän efter fall av covid i spelartruppen och gör nu sin första match 2022, Örebro har redan hunnit med en match förra helgen mot IKSU och tros väl vara lite varmare i kläderna än Sollentuna. Sollentuna besegrade Örebro på hemmaplan med 3-1 så vi kan väl tänka oss att vi har ett hungrigt och revanschsuget hemmalag till dagens match. Vi fick ett par ord med tränaren Jonas Svanteson dagen innan match.

Efter en stabil seger mot IKSU väntar nu Sollentuna, hur går tankarna inför denna match?
Vårt tålamod kommer att sättas på prov, Sollentuna spelar bra block/försvar så många bollar kommer att komma tillbaka även fast vi kanske gör vår bästa spike för säsongen. Så det gäller för oss att ladda upp med en stor portion tålamod och frustration kontroll så att vi inte går i den fällan.
Vad behöver Örebro göra bra för att ta hem tre nya poäng?
Som sagt ha tålamod, men även sätta press på Sollentunas servemottagning så att deras passare Fanny Andersson inte får en för lätt dag på jobbet. Våra siffror mot IKSU såg bra ut men vi kommer att sättas på prov på ett annat sätt idag, Sollentunas anfall rent generellt är lite snabbare och bättre än IKSUs, så vårt block/försvar kommer att sättas på andra prov än senast. Kan vi hålla vår aggressivitet och tempo i anfallsspelet och vårda vårt spel med lite mindre misstag än vad vi hade förra matchen mot Sollentuna så tror jag att vi har en stor chans att vinna.
Örebro – Sollentuna
Onsdag 19 januari kl 19:00
Matchvärd: Printoz
Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se
/ Klubben