Det är med stor glädje vi kan börja ta in publik i arenorna igen, live idrott utan publik är vi väldigt medvetna om nu att det är inte samma sak. Publiken under Örebro Volleys matcher lyfter spelarna till bättre prestationer och skapar en härlig inramning som alla spelare längtar efter att få uppleva igen och vi hoppas att suget efter att se Örebro Volley in action igen är stort.

Hemmapremiären spelas mot Linköping som vann sin premiär förra helgen mot Sollentuna med 3-1, vi har tagit en pratstund med tränaren Jonas Svantesson och frågat om denna hemmapremiär-
Seger i premiären mot Lund och nu är det hemmapremiär, hur har veckan sett ut efter förra helgens seger?
Tack, vi har haft en helt normal träningsvecka och alla har kunnat delta på träningarna så det känns jätteskönt att kunna ha hela veckan att gnugga samspelet och många timmar till att skapa chansen att utveckla vårt spel både individuellt och som lag. I slutet av veckan så har intensiteten höjts och man märker att det börjar närma sig hemmapremiär.
Linköping vann sin seriepremiär mot Sollentuna, vad ska vi se upp med hos Linköping i år?
De är ett ungt lag och som det brukar vara i Linköping så spelar de ett bra försvarsspel som kan frustrera vilket lag som helst. Sen har de till i år en liknande satsning som de gjorde med sitt herrlag ett tio år sedan med den Australienske tränaren Andrew Strugnell som tar med sig spelare från Australien. I år har Coach Strugnell tagit med sig Caitlin Tipping och Stefanie Weiler, där Caitlin Tipping redan i premiären visade upp ett stort spel och tog 26 poäng på fyra set.
Hur ska då Örebro spela för att kunna ta hem alla tre poängen?
 Vi vet att vårt tålamod kommer att sättas på prov och det måste vi vara beredda på och förbereda oss innan matchen. Vi måste självklart hålla ett vakande öga på Caitlin Tipping som vi vet kommer att få många pass och stå för en stor del av LVCs poäng. Med det i åtanke så måste vårt absolut största fokus vara vårt eget spel. Vi har mycket kvar att göra i vårt eget spel innan vi kan börja lägga över ett större fokus på motståndarna. Våran egen prestation kommer att ha en större påverkan på matchensutgång än vad våra motståndare kommer att påverka, vi såg många bra tendenser nere Lund och vi har jobbat hårt i veckan på vårt grundspel och hur vi vill bygga vårt spel när motståndarna server (side-out) och när vi själva servar (breakpoint) 

Vi vet att många bra prestationer i rad kommer att utveckla oss, vi måste hitta den hungern att varenda dag när vi ställer oss på plan hitta den hungern och fokuset att vilja prestera för att utvecklas.
Örebro – Linköping
Lördag 2 oktober kl 15:00
Idrottshuset
Se även matchen live på volleytv.se
Matchvärd: Team Time
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben