Efter seriepremiären i Sollentuna har vi nu äntligen hemmapremiär mot Lund, Lund förlorade sin första match mot RIG Falköping med 3-1 så de lär vara sugna på att göra en bra insats mot Örebro. Vi fick ett par ord med tränaren Jonas Svantesson.

Hur har veckan varit efter den första matchen mot Sollentuna?
Det har känts bra att vi är igång och att vi kommer in i match och tränings rytmen under så att vi hela tiden har något att sikta på under veckorna. Laget har varit taggade på träning i veckan och det ger så mycket energi i laget att få spela matcher igen.
Vad vet vi om Lund?
Vi har så klart tittat på deras seriepremiär mot RIG och det var två lag som inte har spelat på ett tag där RIG var lite starkare för dagen. Lund har många av sina spelare kvar så vi kommer att känna igen framförallt spikern Stina Rix som gjorde en mycket bra säsong förra året, men även de två andra kanterna Linn Abrahamsson och Amanda Bengtsson, dessa tre kommer att få mycket pass men passaren Evelina Brink vill också variera deras anfallsspel med en del centerspel.
Vad behöver vi göra för att vinna hemmapremiären?
Framförallt så måste vi förbereda oss noggrant och se fram emot att få spela match på hemmaplan igen. sen gäller det att fortsätta hitta match rytmen och vårt eget spel. Om vi kan hitta vårt spel och hålla vår normala nivå med perioder som touchar en lite högre nivå men spelar stabilt och inte ge bort onödiga poäng så kommer vi att vara bra och en sådan prestation skulle fortsätta utveckla oss. Jag hoppas att vi kan få en annan start av matchen än sist och visa att vi är med i matchen direkt från början, vi måste fortsätta fokusera och jobba hårt på vårt eget spel men det ska bli fantastiskt roligt att få spela på hemmaplan igen.
Ni behöver skapa ett konto för att se matchen. Livestreamingen kommer vara gratis under oktober.
/ Klubben