Känn pulsen av ordet ”hemmapremiär.” En match som vibrerar av förväntningar, både från fansen och spelarna. Det är den första chansen för publiken att få en glimt av det nya Örebro Volley, samtidigt som det är en möjlighet att visa upp lagets nya hunger och målmedvetenhet.

Mycket av kärnan i årets Örebro Volley kommer att kännas igen, men örebropubliken kommer också att märka av frånvaron av fyra av de ryggradsspelare som var med under de senaste åren. Sofie Sjöberg, Iida Murto, och Josephine Tegenfalk har alla lämnat laget inför den här säsongen och kommer naturligtvis att vara saknade.

De två främsta poängskaparna från förra året, Diana Lindbom (tidigare Lundvall) och Paulina Lindberg, kommer att ha avgörande roller i årets lag, och deras poängproduktion kommer att vara av yttersta vikt för Örebro Volleys framgång. Men precis som förra säsongen har Örebro Volley rutin och styrka spridd över många spelare och positioner, så förvänta er att se anfallspoängen fördelas jämnt.

Två nya tillskott i Örebro Volley är proffsspelarna Natalie Hayward och Fiorella ”Fio” Murillo. Natalie kommer ursprungligen från Seattle, USA, men har genomgått sin volleybollutbildning i Tennessee och spelat en proffssäsong i Puerto Rico innan hon nu tar steget till Europa. Hon är känd för sin tävlingsinriktade inställning och förmågan att snabbt sätta press på motståndarnas block.

Fiorella ”Fio” Murillo är den senaste tillskottet i Örebro Volley och är en 25-årig spiker från volleybollens hemland, Colombia. Hon har tidigare studerat vid University of Florida i USA och har också spelat som proffs i Slovakien. I Örebro Volley kommer hon att spela en viktig roll som servemottagande spiker, och örebropubliken kommer att få se henne sprudlande och energisk på planen.

Dagens motståndare är Sollentuna, som är Sveriges mest framstående mästarlag. Precis som vanligt kommer de med ett skickligt lag som är välkänt för sitt försvarsspel och förmågan att hålla långa bollväxlingar vid liv. Så förvänta er publikfriande långa bollrallyn idag, för det är trots allt hemmapremiär, och vi kommer inte att hålla tillbaka när det gäller underhållning.

Välkomna till en ny säsong!