Det blir ett hett möte under lördagseftermiddagen i idrottshuset när Engelholm de regerande SM-mästarna kommer på besök. Båda lagen har spelat mot Hylte/Halmstad och båda lagen förlorade, så på förhand känns detta som en väldigt jämn och spännande match.

Vi tog som vanligt en pratstund innan fredagsträningen för att höra hur tankarna går hos tränaren Jonas Svantesson.

En vecka har gått sedan senaste matchen mot H/H, hur har veckan sett ut och har ni lyckats skaka av er förlusten?
Det är alltid jobbigt efter en förlust mot H/H, spelar ingen roll vad seten blir. Vi har höga ambitioner och mål så starten av veckan fick vi ta i lite extra och kämpa lite hårdare men tjejerna har gjort det bra. Vi vet vad vi måste göra för att nå de mål vi har satt upp och ett och annat farthinder dyker alltid upp så det gäller får oss att mobilisera kraft och fokus på rätt saker och inte leva i det förgångna och älta det som redan varit. Vi ser framemot att möta EVS och vi har lite revansch som lag och individuellt att ta på oss själva så vi kommer att vara taggade att ta oss an denna uppgift.
Hur har EVS sett ut under inledningen?
Stabilt som vanligt, tyvärr så har de fått en skada på ett av sina proffs från Brasilien så det är osäkert om hon dyker upp här idag (lördag). I och med detta så har de svenska spelarna fått ta större ansvar men de har ganska enkelt kunna vinna mot Lindesberg och RIG Falköping. De har ett stabilt grundspel med mottagning och block/defense som grund, det kommer nog bli många långa bolldueller.
Vad behöver Örebro göra för att gå segrande ur denna fight?
Vi ska vara förbereda på en tuff och lång fight, oddsen är nog ganska låga på att detta ska gå till fem set, det är två lag som verkligen vill vinna för att ta ett litet grepp om andraplatsen i serien. Kanske kommer det att vara lite spänt från början men det lag som kan hitta rytmen och slappna av kommer att få chansen att ta ett tidigt grepp i matchen. Som vi vet så skiftar momentum väldigt fort i volleyboll så det gäller att vara förberedd på både scenarierna. Vi behöver serva lite bättre för att sätta press på EVS så att de inte får det för enkelt,  vi ska spela ett bättre block/defense spel än vad vi gjorde sist mot H/H och vara lite hungrigare på att ta tillvara på de lägen vi skapar.
Hur ser truppen ut?
I skrivande stund, peppar, peppar, så är alla spelare friska, hela och tillgängliga för spel.
Örebro – Engelholm
Lördag 17/10 kl 15:00
/ Klubben