Under lördagen spelade Örebro sina två första mer officiella träningsmatcher för säsongen. Nya coachen Brendan var förstås nyfiken på att se alla spela och gav gott om speltid till de flesta i den 12 spelare stora truppen.

Dagen inleddes mot nykomlingarna Linköping och även om Brendan valde att ställa ett ganska orutinerat Örebro på plan så ska inte Linköpings insats förringas. Linköping är, med det spel de visade upp på morgonen, en betydligt bättre motståndare än vad kanske försnacket handlat om. En ganska klar seger till Linköping med 3-1 där det saknades lite ledarskap och trygghet på planen för ett matchotränat Örebro.

Dagens andra match skulle bli en helt annan sak. Danska mästarinnorna stod på andra sidan och Brendan ställde en delvis helt annan uppställning på planen jämfört med matchen mot Linköping. Precis som det brukar vara under säsongen första träningsmatcher så brister det lite i precision och inte minst servemottagningen var skakig inledningsvis. Holte hade snabbt 3-9 men efter en trög inledning så började Örebro hitta varandra och med en ordentlig servepress på Holte vände Örebro och vann de följande två välspelade seten med 25-22, 25-22. Brendan valde att byte runt lite för att ge fler chansen att få känna på hetluften och trots en bra inledning på tredje set så vände Holte och vann de två följande seten och matchen slutade 2-2 i set. Orosmoln i matchen var att liberon Sofia Björndal vred till foten och stukade den. Glädjande i sin tur var att Emmy, 19 år, kom in och utan större problem fyllde ut liberoplatsen.

Summering efter första dagen. Det finns potential, men mycket jobb återstår.

 

På söndagen flyttar lagen över till Idrottshuset i Örebro där Örebro spelar två matcher.

09:00 Örebro – Hylte/Halmstad

15:30 Örebro – Lindesberg

 

Välkomna ner på en kopp kaffe och lite försäsongsvolleyboll.

 

/klubben