Hylte/Halmstad har haft det lite struligt under säsongen med spelare som har kommit och gått men nu har de fått ihop gruppen och spelade mycket stabilt med framförallt en stadig servemottagning och bra effektivitet i anfallet.

Vi tar ett snack med tränaren Jonas Svantesson, vad säger du om matchen Jonas?
– Jämnt och spännande precis som det ska vara mellan dessa två lag, tycker vi gör en okej prestation men idag så var HH ett snäpp bättre än oss och framförallt så tog de vara på de chanser de fick i slutet av första och andra set, vi skapar också oss lägen för att vinna dessa två set men tyvärr så ville det sig inte idag. Vad det beror på är svårt att säga, vi gör lite för många egna misstag i anfallet och blir lite passiva i vissa situationer, våran serve biter inte riktigt som vi vill och HHs servemottagning är lite för bra idag för att vi ska vara nöjda. Vi gör ingen topp prestation och det känns som att vi får slita hårt för varje poäng men vi skapar ändå lägen att vinna de två första seten och vinner det tredje men i fjärde studsar allt HHs väg och det rinner iväg lite för fort för att vi ska kunna komma tillbaka och göra det setet jämnt.
Kvartsfinalerna startar om två veckor mot just Hylte/Halmstad hur ser du på det mötet?
– Det kommer att bli stentufft, det är två lag som vill gå direkt till semifinal och inte spela ett återkval och hamna på Engelholms sida, av det jag har sett och känt just nu så är detta två lag som har alla förutsättningar att gå hela vägen och lägger vi in Engelholm i denna fight också så är utgången i slutspelet helt öppen och vilket lag som än förlorar kvartsfinalen har fortfarande en väldigt stor chans att gå hela vägen. Nu har vi två veckor framför oss att förberedda oss på en tuff kvartsfinalserie som mycket väl kan gå till fem matcher, det kommer att bli en riktig batalj så det gäller att vi förbereder oss mentalt på att det kommer att bli stenhårda set och matcher rakt igenom och verkligen gilla detta läge och se framemot att få kämpa till det yttersta för att göra topp prestationer under en lång tid.
Nästa hemmamatch
KVARTSFINAL 1:5
Örebro – Hylte/Halmstad
Söndag 15 mars kl 16:00
Idrottshuset
Bild: Daniel Lubner
/ Klubben