Precis som tränaren Jonas Svantesson flaggade för så hade H/H spelarna tuggat taggtråd efter första semifinalen. Örebrotjejerna kämpade och slet men fick aldrig något flow i spelet utan fick kämpa för nästan varje poäng.

Hur beskriver du matchen, frågar vi Jonas Svantesson.
– Det var lite för mycket upp och ner i vår prestation, vi fick jobba hårt för att vara nära H/H och ta poäng. Vi fick inte hål på H/Hs servemottagning idag och då får de lite lättare att anfalla, men vi skapade chanser till att få momentum i denna match också. Första set så startar H/H mycket aggressivare men andra och tredje set så gör vi bra prestationer som kan räcka framtill en 2-1 ledning, men det vara H/Hs dag och de lyckades slingra sig ur greppet och lyckades kvittera till 1-1 i matcher.
Iida Murto och Viktoria Dakin var inte med ner till Halmstad, vad har hänt?
– Victoria fick ett elakt ryggskott innan första semifinalen, Iida stukade tyvärr foten på tisdagsträningen, så både Tori och Iida går en kamp mot klockan.
Ny match på lördag igen, vad måste bli bättre i den matchen för att Örebro ska kunna ta tillbaka ledningen i denna semifinalserie?
– Som sagt tidigare var vi idag gick vårt spel lite för mycket upp och ner, kan vi göra bra prestationer under lite längre tid och skaffa oss momentum så att vi kan få lite mer flytt i spelet och inte behöva jaga både oss själv och H/H, vi har spelet och vi vet att vi kan nu är det hemmaplan igen och det ska vi utnyttja till våran fördel.
Nästa semifinal spelas i Idrottshuset
Semifinal 3:5
Lördag 13/4 kl 16:00
Matchvärd: Vågen och Krämaren
Text: Coach Svante
Bild: Joakim Hjortsberg, Frilansfotograferna