Iida Murto kom till klubben inför säsongen 2016-17 från finska klubben LP Viesti. Då var hon 18 år och hade inte gått ut gymnasiet. Säsongen efter åkte hon tillbaka till Finland för att avsluta gymnasiet men kunde ansluta till laget igen innan slutspelet. Sedan dess har Iida etablerat sig som en av klubbens tongivande spelare.

Det blir glädjande en sjätte säsong i Örebro Volley! Vad är det som lockar dig kvar i klubben?

Jag har varit nöjd med klubben och känner mig som hemma här. Jag har personligen utvecklats mycket under tiden jag har varit i Örebro och jag vill fortsätta med det! Sen har jag även ett år kvar på min utbildning, så det kändes naturligt att fortsätta här.

Hur tycker du den gångna säsongen har varit överlag?

Förra säsongen var bra överlag tycker jag. Alla förväntade sig att det skulle bli mer ”normal” säsong med publik osv. Men det blev det inte. Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra som lag! Och jag är stolt över oss.

Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?

Jag ser fram emot att få spela en hel säsong med publik, håller tummarna! Men ser mest fram emot att få en till chans att vinna SM-guld. Det är alltid spännande med ny säsong, där man får börja om och se hur laget och man själv utvecklas!

Utöver fystränaren Lauras träningsschema, hur har sommaren sett ut?

Sommaren har varit mycket jobb och träning. Men har även fått chans att åka hem vilket gjorde mig väldigt glad! Sen har jag också njutit av solen och varit med mina vänner. Nu på slutet av sommaren blir det flytt med min sambo, vilket jag ser mycket fram emot!

Bild: Daniel Lubner

/Klubben