Långresa upp till Umeå och bortamatch på lördag för Örebro Volleyboll, efter en säker seger mot RIG i tisdags så fortsätter seriespelet uppe i norr. IKSU har haft en tuff säsong och kämpar fortfarande för att få sin första seger och poäng. Vi fick en pratstund med tränaren Jonas Svantesson.

En klar seger i tisdags mot RIG, vad tar ni med er från den matchen till denna match mot IKSU?
Vi gjorde en bra prestation mot RIG där vi framförallt gjorde de enklare momenten i spelet bra och då blir det såklart lättare att utföra de svåra. Sen värderade vi alla poäng lika högt, vi har haft en tendens att värdera olika poäng och handlingar i bra poäng eller sämre poäng och det gör att vi lägger in för mycket känslor i spelet och då har vår nivå i spelet gått upp och ner med våra känslor.
Vad behöver Örebro se upp med i IKSU och hur måste Örebro spela för att ta alla tre poäng?
Vi måste vara skarpa i det vi gör och ta hand om de lite lättare bollarna på ett bra sätt så att vi kan omvandla de till bra lägen att ta poäng. Vi vet att vi har ett stort jobb framför oss i den mening att vi måste utveckla vårt spel och bli mycket stabilare i allt vi gör, därför måste vi ta alla chanser vi kan och vara hungriga på att utvecklas både individuellt och som lag. Vi har ett par taktiska saker som vi ska följa och det gäller för oss att inte låta framförallt deras stora poängmaskin Felicia Granberg göra för många poäng på för många sätt, försöka pressa Felicia och resten av spelarna i IKSU till att bara få göra poäng när de gör riktigt bra handlingar.
IKSU – Örebro
Lördag 4/2 kl 14:00
Se matchen live på volleytv.se
/ Klubben