Semifinalserien mellan Örebro och Engelholm har blivit så jämn som alla tippat. Ikväll ska det avgöras när femte semifinalen spelas i Idrottshuset (19:00).

Lagen har vunnit en match vardera ganska klart och en match som varit jämn och kunnat gå hur som helst. Efter 2-2 matcher och en lång och sen match i tisdags gäller det nu att ha laddat om för match 5.

Tränare Jonas Svantesson, nu ska det avgöras, femte semifinalen på hemmaplan, hur är läget i laget ?

Taggat och förväntansfullt, alla är hela och friska så det är bara att ut och njuta, det är detta vi har tränat för under hela säsongen.

Det har svängt en hel del i den här semifinalserien, vad tror du blir avgörande ?

De som klarar av att hantera svängningarna bäst, som i de tidigare matcherna så har momentumet gå fram och tillbaka så det gäller att vara beredd när man får chansen.

Finns det några nya ess i rockärmen när man kommer till match 5 eller kan lagen varandra så väl nu att det handlar om att nöta på?

Nja, man kan nog skruva på lite taktiska saker här och där men i det stora hela så känner vi varandra vid det här laget. Men det gäller att vara med och anpassa sig till den matchbild som blir och hitta sätt att vinna poängen på.

Vi kollar läget med lagkapten Josephine Tegenfalk också

Hur är läget inför femte och avgörande matchen, för dig själv o laget?

Det känns bra och taggat! Vi ser framemot den här matchen.

Vad blir avgörande nu i avgörande matchen när ni nu kan varandra bra efter fyra matcher på kort tid?

Jag tror det blir att hålla nere de egna misstagen men samtidigt våga vara aggressiv i alla moment. Vi kommer fokusera på att hålla ihop vårt spel som vi vet fungerar mot Engelholm och spela med mycket hjärta!

Matchen avgör vem som ska spela final mot Hylte/Halmstad med början Annandag Påsk.

Semifinal 5

Örebro-Engelholm

IKVÄLL, Torsdag 14 april, kl 19:00

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Matchvärd: Wani Energi

Bild: Joakim Hjortsberg

/ Klubben