SM-final på hemmaplan i Idrottshuset, hur kul låter inte det. Imorgon är det dags för match nummer två och nu vill det till att Örebro steppar upp efter en klar seger i första matchen till Hylte Halmstad.

Vi tar en pratstund med tränare Jonas Svantesson.

Hur är läget i laget så här dagen före final 2?

Det känns bra, vi vilade från träningen igår för att idag ha lite videomöte och kör lite tuffare på träningen.

Det blev en klar seger för HH i första matchen, vad är analysen när du nu fått några dagar att kika på matchen och statistiken?

Kändes som att vi inte riktigt var beredda på HHs lite tuffare spel än vad vi möte i semifinalen. Men vi tog oss in i matchen mer och mer och jag är övertygad om att vi kommer att vara med från början imorgon. Sen är det mycket upp till oss själva, HH spelade väldigt snålt och de gav endast bort 10 poäng medans vi gav dem 28 och där ligger så klart en stor nyckel i matchen.

Mycket är förstås också mentalt, att få laget och varje spelare att tro på att det är möjligt att rubba hittills omöjliga Hylte Halmstad, hur få till det?

Helt övertygad om att varje spelare i detta lag har 100% tro på att vi kan vinna. Vi har kommit tillsammans som lag mer och mer under säsongen och det är ingen som kommer att vika ner sig i denna matchserie.

Vi önskar lycka till med slutförberedelserna.

Final 2:5

Örebro – Hylte/Halmstad

Torsdag 21/4 kl 19:00

Matchvärd: Närkefrakt

Se matchen live i Idrottshuset eller på volleytv.se

Bild: Daniel Lubner

klubben