Örebro visade sig på sitt bästa spelhumör och satte gasen i botten redan från början i första semifinalen. Med klara 3-0 kunde Örebro se till att få bästa möjliga start på den här semin. Engelholm var inte riktigt att känna igen och Örebro fick en något enklare resa till segern än vad vi spekulerat i före matchen.

Vi tog en pratstund med tränare Jonas Svantesson efter matchen

Grattis till segern, Jonas! En 3-0 seger kan vara väldigt jämn och spännande men så blev det aldrig, vad var den stora skillnaden tycker du?

Vi får en väldigt bra start som gör att EVS ser tagna ut av stundens allvar, vi kan slappna av och spela ut när vi känner att vi får ett momentum direkt i matchen. Vi har bra tålamod och gör få misstag, det i sin tur gör att vi lyckas skapa många egna chanser till att göra poäng och vi var skarpa i dessa lägen.

Vad är du främst nöjd med sett till det egna spelet?

Vår stabilitet, tycker vi håller en hög och jämn nivå genom hela matchen.

Nu är det returmatch på onsdag nere i Ängelholm, vad tror du om scenariet där nere?

Det kommer att bli en helt annan match, EVS kommer att vara på tårna direkt från början och de kommer att göra allt de kan för att störa vårt spel. Det kommer inte att bli enkelt där nere och tror vi det så är vi ute på hal is, det gäller att ladda om, vara ödmjuka och ha respekt för motståndet och förståelse att matchen idag kommer inte att upprepas av Engelholm.

Matchserien fortsätter nu med bortamatch för Örebros del nere i Ängelholm på onsdag kväll. Den matchen kan ni se på www.volleytv.se

Nästa lördag bjuder ett 60-tal olika företag på entrén när Örebro spelar den tredje semifinalen på hemmaplan. Hemmamatcherna kan bli avgörande, bli vår sjunde spelare och hjälp laget fram till segern på lördag!

Nästa hemmamatch

Semifinal 3:5

Örebro – Engelholm

Lördag 9 april 15:00

Fri entré till Idrottshuset! Se annars matchen live på volleytv.se

Bild: Niklas Lindahl, Pressbilden

/klubben