Örebro Volley möter elitseriens hetaste lag?

Örebro Volley reser på lördag till Falköping för att möta ett lag med självförtroende. Volleybollgymnasiet RIG Falköping skrev nämligen volleybollhistoria för snart två veckor sedan när man vann nordiska mästerskapet (NEVZA U-19) och därmed kvalificerade Sverige för U-20 EM nästa år.

Den gånga helgen höll elitserien uppehåll för U-23 SM och Örebro Volley har kunnat få två bra träningsveckor efter segern hemma mot Göteborg. Nu ställs Örebrotjejerna mot ett för året riktigt starkt RIG Falköping som inlett säsongen med två segrar och två förluster.

Årets upplaga av RIG har något som alla framgångsrika lag behöver i damvolleyboll och det är spelare som kan producera egna poäng. Emelia Saxne leder poängligan i elitserien just nu med imponerande 5,85 p/set. Men RIG har ännu en spelare topp 10 i Sanna Madestam med 4,20 p/set. I RIG visade också Martha Edlund fin form i NEVZA och blev vald till Sverige MVP och uttagen i All Star Team. Så det finns sannerligen eldkraft från kanten i årets upplaga av RIG.

Med örebroögon så spelar Örebrotjejen Emelia Arvidsson center i årets RIG. Hon var också lagkapten i laget när man vann NEVZA och hon är RIG´s främsta center och ligger bland annat fyra i blockligan.

Örebro Volley har två bra träningsveckor bakom sig och vet att RIG brukar att vara extra taggade och motiverade när det spelar hemma mot topplagen. För Örebro Volley blir det ett fortsatt fokus att hålla uppe sina anfallssiffror när man spelar på bortaplan vilket inte sällan brukar vara avgörande mot hemmastarka lag. Mot anfallsstarka RIG blir givetvis block- och försvarsspelet extra viktigt.

Kommande åtta dagarna har Örebro Volley 3 matcher så laget går in i en intensivare period.

– Alltid kul att spela mot RIG Falköping och jag vet att spelarna på Volleybollgymnasiet brukar vara extra taggade att möta Örebro Volley. Vi kommer att möta ett offensivt lag som servar och anfaller bra och vi kommer att behöva komma upp på vår högstanivå för att vara framgångsrika på lördag säger Head Coach Jonas Svantesson

Lördag 11/11 14:00 i Frejahallen A
RIG Falköping – Örebro Volley

/Klubben