Dags för den rosa matchen och med Göteborg VBK som motståndare så kommer det bli en publikvänlig volleyboll. Matchen innehåller också en stjärnas återkomst när Sofie Sjöberg är tillbaka i Idrottshuset där hon tillbringat större delen av sin framgångsrika karriär.

Örebro Volley förlorade sin första match i elitserien den gånga helgen när Lunds VK blev för svåra och resultat skrevs till 2-3 efter en svängig och lång match. Då tappade Örebro Volley en ledning i det viktiga tredje setet och trots att man producerade betydligt fler poäng totalt i matchen än Lund så blev det förlust.

Göteborgs VBK tippades av flera att vara ett lag som utmanar toppen i år. Men med elitseriens absolut tuffaste spelschema så har laget bara 2 segrar på de första fem matcherna men då ska tilläggas att laget har spelat mot både Engelholm och Hylte/Halmstad. Laget har inledningsvis lidit av saknades av elitseriens bästa spelare i fd landslagspassaren i USA Taylor Bruns inte kommit till spel.

Stora tillskottet i årets upplaga är givetvis Örebro Volleys tidigare storstjärna Sofie Sjöberg. Hon har flyttat hem till västkusten och har inledningsvis fått spela både som libero och spiker. Alla vet vilken tillgång Sofie är då hon kan göra sina medspelare bättre med sin otroliga bollkontroll.

Framåt så är det även i år amerikanska kraftpaketet och spikern Hanah Blume som är den som tar absolut flest poäng i Göteborg. Hittills i år har hon snittat 4,53 poäng per set och ligger i toppen av poängligan med det snittet.

I Örebro Volley var återigen Paulina Lindberg och Diana Lindbom poängbäst i matchen mot Lunds VK. Paulina har hittills ett snitt på 4,67 poäng/set medan Diana har 3,60 poäng/set. Centern Jonna Nilsson är dock den som varit effektivast i anfallsspelet med fina 45% vunna anfall vilket ger henne en plats i toppen av den statistiken.

Lördag 28/10 15:00 Idrottshuset
Örebro Volley – Göteborg VBK

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi klarade inte riktigt att upprepa den stabila prestationen mot Lunds VK som vi klarade mot Hylte/Halmstad. Vi kommer att fortsätta jobba med vår aggressivitet kontra risk för att hitta en bra balans i framför allt anfallsspelet säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben