Efter den svåra bortamatchen mot Hylte/Halmstad som gav en 3-1 seger bär det nu av till ännu en tuff bortamatch. Örebro Volley reser på lördag 50 mil söderut och Lunds VK står för motståndet inför höstens tredje bortamatch.

Lunds VK har de senaste året etablerat sig som en allvarlig utmanare till topplagen i elitserien. De har inlett hösten med tre segrar på fyra matcher och har bland annat en övertygade 3-0 seger på bortaplan mot Gislaved på kontot. Lund är starka på hemmaplan och de är kapabla till att skapa egna poäng vilket också syns i poängligan.

Det är framförallt poängproduktionen från deras kantanfallare som står för merparten av poängen. Bäst hittills är australiensiska trotjänaren Harriet Gillson (4,07 p/set), kanadensiska nyförvärvet Cassidy Kitchen (3,93 p/set) och spelskickliga Örebrotjejen Tilda Hellgren (3,43 p/set) dvs laget alla tre kantanfallare. Men Lunds VK spelar inget enkelt och förutsägbart spel utan det går bitvis riktigt snabbt när Lunds VK får styra spelet.

Örebro Volley har inlett säsongen med tre segrar och senast vände vi ett 0-1 underläge mot Hylte/Halmstad till en stabil 3-1 seger. Paulina Lindberg ledde laget och var bästa poängplockare och är den i Örebro Volley med högst poängsnitt hittills med 5,0 p/set. Örebro Volley fick också högre effektivitet i block- och försvarsspelet och det syns också i blockligan där Hedda Broberg ligger fyra med 0,8 blockpoäng/set i starten av årets elitserie.

En likhet mellan Lunds VK och Örebro Volley är att båda lagen har flera riktigt bra servare. Så just serve och förmågan att hantera svåra servar blir viktigt för att skapa sig övertag samt att inte hamna under press.

– Vi följer upp helgens svåra bortamatch med ännu en. Lunds VK har utvecklats för varje år och de har flera kompetenta spelare och när de få spela med fart så är de svåra att få stopp på. Jag hoppas att vi kan fortsätta att sätta in många servar och ha tålamod och skarphet i block- och försvarsspelet, säger Head Coach Jonas Svantesson.

/Klubben