På lördag startar SM-final serien och längst bak som lagets ”sista” försvarare finns liberon Catarina ”Nina” Cooper. Hon gör sin femte säsong i Örebro Volley och hon bär alltid en annan färg på tröjan och nu gör nu sin andra SM-final. Vi har ställt tre frågor inför den första finalmatchen till den snart 24-åriga liberon.

SM-final med första matchen på hemmaplan på lördag och lite av en drömfinal mot Engelholm. Hur går tankarna?

– Det är helt sjukt roligt! Det är ju trots allt det här man jobbar för och ser fram mot under hela säsongen. Engelholm har verkligen steppat upp sitt game nu under slutspelet och för att kunna matcha deras nivå så kommer vi behöva prestera på topp vilken innebär att vi behöver ha fullt fokus och engagemang under träningarna inför matchen som kommer!

Det är din andra SM-final. Vad tar du med dig från tidigare erfarenhet och vad tror du är viktigt när man spelar SM-final?

– Jag tror att det viktigaste för oss kommer vara att hålla ihop och spela som en enhet, det vill säga ett lag. Det gäller att orka längst både fysiskt och framför allt mentalt. Under den första SM-finalen stod jag på sidan och hejade så gott jag kunde och jag ska göra allt jag kan för att sprida samma energi på planen vilket jag också tror kommer vara en viktig del!

Vad tänker du kring hemmamatcherna och vad hoppas du på för inramning i Idrottshuset?

– Skulle vara helt sinnessjukt kul att fylla hallen med publik som kan hjälpa till att skapa ett sjukt gött tryck så att taket åker av! Jag tror att hemmamatcherna kommer att vara nyckeln under hela final-serien och därför är det viktigt att vi skapar den miljön vi vill spela i.

SM-FINAL 1:5
Örebro Volley – Engelholm
Lördag 13/4 klockan 16:30 i Idrottshuset

Catarina Cooper gör sin 5:e säsong med Örebro Volley. På toppen av meritlistan står två Grand Prix guld och ett SM-silver.

/Klubben