Örebro Volley är mitt uppe i bygget inför nästa säsong. Nu börjar vi så sakteliga presentera bygget, såväl spelartruppen som den viktiga truppen runt klubben och laget, våra partners.

Men först tar vi lite snack med coach Jonas Svantesson, som direkt efter SM-finalen fick ta tåget ner till Skåne och en två månader lång landslagssäsong med damlandslaget.

Jonas, direkt från SM-final och silverfirande till landslaget och Silver League, har du hunnit summera och reflektera över säsongen som gick?

Att vi ska sikta på och jobba hårt för att det ska bli guldfirande och direkt till Golden League nästa år. Skämt åsido, så gjorde vi en bra säsong och utvecklade vårt spel till en annan nivå, vi tog oss till final men mötte där ett anfallsstarkare lag som vi inte kunde störa under tillräckligt lång tid för att kunna sno åt oss en match och få dom att vackla. Det ska bli väldigt inspirerande att starta nästa säsong med sikte på guldmedaljen och utveckla vårt spel ännu mer.

Det blev inte många timmars vila innan landslagssäsongen drog igång, hur är det att vara tillbaka i damlandslaget?

Otroligt inspirerande och utmanande, jag var med senast för 2,5 år sedan och det är nästan samma spelare som är kvar så jag känner de flesta väldigt väl, men de har alla utvecklats och mognat som spelare och människor, man märker att gruppen har tillsammans gått igenom mycket och uppnått resultat.

Nu har ni spelat drygt halva Silver League, vad är din summering så här långt?

Det är jämna lag förutom kanske Luxemburg som är lite svagare så det går inte att ha en dålig dag för då förlorar man. Det är tufft för lagen med mycket resor när vi har denna spelform med hemma och bortamatcher så det gäller att ta tillvara på alla stunder som man kan återhämta sig.

Vårt spel har väl inte helt lossnat ännu, vi har en hel del nytt som vi vill jobba med för att ta nästa steg i lagets utveckling och det kommer att ta lite tid. Så det gäller att vi har mycket tålamod och har en förståelse för att allt inte fungerar till 100% men att slutresultatet kommer att vara bättre än vad det har varit tidigare.

Något du ser i landslaget som du vill ta med hem till klubbsäsongen med Örebro ?

Absolut, vi vill spela ett spel som är att likna med det vi spelar i landslaget, jag vill att Örebros roll i volleyboll Sverige är att skapa förutsättningar för spelare som vill träna mycket, utmana sig själva och har som mål att spela i landslaget och som proffs.

Lycka till, vi hoppas på att se Sverige i en final mot Portugal om en plats i nästa års Golden League.

Tack, vi ska göra allt vad vi kan för att gå vidare till Golden League.

Bild: Joakim Hjortsberg

/ Klubben