På lördag startar SM-final serien och den 28-åriga centern Jonna Nilsson går in i sin fjärde SM-final med Örebro Volley. Efter elitserien blev hon vald till säsongens Dream Team och klockan 16:30 på lördag så kommer Jonna vara en nyckelspelare för Örebro Volley i drömfinalen mot antagonisterna Engelholm. Vi har ställt några frågor till Jonna inför lördagen.

Din fjärde SM-final med Örebro Volley. Hur känns det?

– Det känns otroligt bra att vara i final såklart, vi har kämpat stenhårt i snart 8 månader för att ta oss hit. Det var ett av delmålen som vi har haft under säsongen, så känns bra att vi kan checka av det målet också.

Du är den som har mest rutin i laget och detta är din tionde säsong. Vad är det viktigaste när man spelar en finalserie?

– Mycket kan hända under slutspelet och under finalserien och det är ett par intensiva veckor vi har framför oss men vi får inte glömma av att njuta av den situationen vi har tagit oss till. Vi vet att det står ett bra motstånd på andra sidan av nätet som inte kommer att ge oss något gratis och det måste vi respektera. Samtidigt så måste vi vara självsäkra i det vi har på vår sida av nätet och lita på vårt spel.

För första gången har Örebro Volley hemmaplansfördel och börjar på hemmaplan. Vad betyder det och vad förväntar du dig av Örebroarna?

– Hemmafördel är en jättestor fördel såklart, när vi har våra supportrar som backar oss från läktaren. Jag både förväntar mig och hoppas verkligen att Örebroarna kommer och stöttar oss i Idrottshuset de sista matcherna för säsongen. Det ger oss spelare sån otrolig pepp! Klä er i rosa och kom ner till Idrottshuset!

SM-FINAL 1:5
Örebro Volley – Engelholm
Lördag 13/4 klockan 16:30 i Idrottshuset

Jonna Nilsson gör sin 10:e säsong med Örebro Volley. På toppen av meritlistan står två Grand Prix guld och tre SM-silver.

/Klubben