Säsongen 2020/21s tredje nyförvärv kommer direkt från volleybollgymnasiet RIG Falköping. Isabelle Reffel ses som en av volleybollens stora talanger bland årets studenter och hade från början planer att åka till USA för att spela i ett collegelag men på grund av de rådande omständigheterna blir hon kvar i Sverige. Isabelle är fostrad i Vallentuna VBK och representerar Lidingö SK i beachvolleyboll där hon varit på prispallen ett antal tillfällen under de senaste åren. I Örebro kommer Isabelle fortsätta i rollen som vänsterspiker.
Vad säger coach Jonas Svantesson om nyförvärvet?
Vi har haft kontakt med Isabelle Reffel hela våren och sommaren och legat i framkant om detta scenario skulle uppstå med att Isabelle inte skulle kunna komma över till college pga rådande omständigheter. Isabelle är en av de stora talangerna som har gått ut från RIG och har en bra fysik och känsla för volleyboll. Det ska bli riktigt roligt att få Isabelle till Örebro och få vara delaktig i hennes utveckling, med Isabelle i laget så får vi en mycket stark träningsgrupp som kommer att kunna utmana varandra varenda dag och sporra varandra till utveckling.
Vi tog oss en pratstund med Isabelle efter flyttlasset kom till Örebro.

Välkommen till Örebro! Det är ett speciellt läge som också bidrog till ditt klubbval med vad lockade dig till Örebro?

Stort tack, trevligt att få vara här!

Jag valde Örebro Volley för deras höga ambitionsnivån samtidigt som stämningen i laget verkar vara toppen! Organisationen och Jonas som coach var också en stor bidragande faktor till mitt val. Örebro Volley kunde även hitta en superbra lösning nu när jag inte kan komma iväg till college vilket jag är väldigt tacksam för!

Om du får presentera dig själv, vem är Isabelle Reffel?

Jag är en positiv och ambitiös tjej som älskar att umgås med familj och kompisar. Jag tycker om nya utmaningar och därför är jag väldigt taggad på att börja här i Örebro Jag spenderar mycket av min tid antingen med en volleyboll i sanden eller i hallen, men annars är jag i Härjedalen med min familj och släkt.

Som du säger ses du även på beachvolleyplanen. I förra veckans beachvolley-SM blev det U20 guld och Senior brons, grattis! Hur har beach-sommaren varit?

Tack så mycket!

Beach säsongen i år har varit jättekul samtidigt som den har varit kortare än vanligt. Men jag är såklart väldigt glad över att turneringarna ändå kunde genomföras under rådande situation. De få matcherna vi spelade gav väldigt mycket och var viktiga när vi klev in på SM. Det gick väldigt bra också under veckan vilket såklart var extra roligt! Perfekt också att få lite boll-touch inför inomhussäsongen.

Vi blickar framåt mot kommande säsong. Finns det något du ser fram emot? Har du några förväntningar (på dig själv eller klubben/laget) ?

Jag ser verkligen fram emot att få träffa alla i laget och utvecklas under kommande säsong med Jonas som coach! Dessutom ska det bli kul att få träna och spela hela elitserien, nu som en del av Örebro Volley!

Hur har sommaren varit i övrigt?

Sommaren i övrigt har också varit superbra! Ofta på sommaren har jag fullt upp med volleyboll men i och med att det inte blev något med college i juni så har jag uppskattat den tiden jag har fått med familjen. Jag har även tagit studenten och firat den med nära samtidigt som jag har haft tid att umgås med släkten och vänner runt om i Sverige. En toppen sommar helt enkelt!

Bild: Klubben
/ Klubben