Två dagar efter att Örebro Volley spelat hem klubbens 11:e SM-guld och det första på 16 år så har klubben gjort klart med en ny huvudtränare efter guld coachen Jonas Svantesson. Den assisterande tränaren och tidigare guldtränaren Jonas Håård som tar över rodret för de försvarande mästarinnorna.

Redan för en månad sedan, precis innan semifinalen mot Lunds VK, så offentliggjorde Örebro Volley och Jonas Svantesson att de skulle gå skilda vägar efter denna säsongen. Nu har klubben gjort sitt val och skrivit ett 2+1 års kontrakt med Jonas Håård.

Under sju av de senaste 8 säsongerna har Jonas varit assisterande tränare till Matilda Wikander och nu senast Jonas Svantesson. Jonas Håård var också Head Coach under åren 2005-2010 och vann guld i Grand Prix 2007 och SM-guld 2008.

– Vi är väldigt glada att kunna knyta upp Jonas Håård igen. Han har gjort ett bra jobb som assisterande och är omtyckt av ledare och spelare. Jonas Håård har en stark förankring i staden Örebro och han kommer att göra allt för att försvara SM-guldet säger Olle Anfelt, elitansvarig i Örebro Volley.

Under åren 2005-2007 var Jonas Håård förbundskapten och assisterande förbundskapten i damlandslaget. Innan karriären som coach spelade han 10 säsonger med Linköpings Klubben Team Valla i elitserien.

Under åren som assisterande i Örebro Volley har det blivit 1 SM-guld, 2 SM-silver, 3 SM-brons och 2 segrar i Grand Prix.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka som Head Coach för Örebro Volley. Svensk volleyboll och Örebro Volley är inne i en mycket spännande utveckling och jag är glad att jag på heltid kan arbeta med volleyboll igen. Örebro Volley är en mycket starkare klubb nu sportsligt och organisatoriskt efter 6 år med Jonas Svantesson och jag är övertygad att vi kan nå ännu högre de närmaste åren inom båda områdena, säger den nya Head Coachen Jonas Håård.

/Klubben