Örebro Volley förbereder sig för fullt för ännu en semifinal med Jonas Svantesson som Head Coach. Men nu är det klart att Jonas Svantesson inte kommer att förlänga sitt kontrakt efter denna säsong. Han kommer därmed lämna klubben efter sex framgångsrika år med två GP-titlar, två SM-silver, 3 SM-brons men kanske framför allt en riktigt bra sista chans att gå hela vägen denna vår.

Jonas Svantesson kom till Örebro Volley inför säsongen 2018/19 och tog laget till SM-final redan första säsongen. Hans andra säsong ledde han ett mycket starkt lagbygge till seger i Grand Prix, men slutspelet ställdes in pga pandemin. Varje tävling (GP och SM) han har varit Head Coach har slutat med medalj.

Under sina sex år i Örebro Volley har han även haft ledande roller i damlandslaget där han både varit förbundskapten och assisterande förbundskapten. Han har vunnit Silver League som förbundskapten med damlandslaget och haft stora åtagande i stort sett varje sommar med det framgångsrika damlandslaget. Svante har varit en stor del av deras framgångsresa.

Under Jonas Svantessons ledning har Örebro Volley återigen tagit en plats i Sveriges absoluta topp och han har lagt en ny hög sportslig nivå på träning, inför och under match.

Nu går Örebro Volley och Jonas Svantesson skilda vägar. Ett beslut som vuxit fram gemensamt under våren. Örebro Volley har inlett arbetet med att anställa en ny Head Coach sedan en tid tillbaka.

– Det har varit sex väldigt bra år med Svante och helt naturligt att han vill ta sig an nya utmaningar. Vi kunde tänkt oss ett sjunde år, men samtidigt så går åren och det gäller förstås för en tränare med ambitioner att hålla möjligheter öppna och ha en chans att kunna komma till nya miljöer. Framgångarna för damlandslaget där Svante har varit en stor del har ju inte gått spårlöst förbi i Europa. Vi önskar honom lycka till i framtiden och vi önskar förstås att han och laget får avsluta med en riktig fullträff i slutspelet, säger Olle Anfelt, elitansvarig i Örebro Volley.

 

– Jag är väldigt tacksam för mina sex säsonger i Örebro Volley. Tacksam för engagemanget som finns i klubben från ledare och spelare. Jag lämnar en starkare klubb än vad jag kom till och det tycker jag är viktigt. Sedan vill jag tacka Örebro och denna fina välkomnande stad och uppmanar nu alla att komma till Idrottshuset under våren och få uppleva ett riktigt bra slutspel. För det är mitt absoluta fokus, att skapa bästa tänkbara avslutningen på sex fanstatiska år, säger avgående Head Coach Jonas Svantesson.

Örebro Volley är klara för semifinal för 8.e säsongen i rad. Första semifinalen spelas den 1/4 på annandag påsk klockan 16:00 i Idrottshuset i Örebro. Motståndare blir antingen Lund eller Linköping. Lund leder med 2-1 i matcher.

/Klubben