Norsjöfostrade Jonna Nilsson kom till Örebro Volley inför säsongen 2014/15 och nu står det alltså klart att hon kommer göra sin sjätte säsong för klubben. Jonna kom till klubben direkt efter gymnasiet och har varit en givande center i klubben sedan dess. Under åren i klubben så har det framkommit mer och mer att Jonna har stor potential i andra positioner, något som vi tänkte nyttja förra säsongen när Jonna började sin ’omskolning’ till passare. Arbetet fick aldrig någon chans att komma igång för fullt efter att laget drabbades av skador på center sidan så sågs Jonna tillbaka på sin vanliga position och inför kommande säsong blir det inget snack om saken, Jonna blir kvar på centerpositionen.

Vad säger Coach Svante om att Jonna stannar?

Jonna gjorde en mycket bra säsong förra året, hon ersatte Freja Morén på ett suveränt sätt under tiden Freja var skadad och vi alla kommer ihåg hennes servebyten i tighta lägen där hon utan nerver alltid levererar. Jonna är en väldigt allround kunnig spelare som behärskar alla moment i spelet och utgör en mycket viktig roll i laget där jag som tränare kan använda henne på många platser och veta att hon alltid gör en bra insats.

Vi pratade med Jonna efter beskedet att hon skrivit på för sin sjätte säsong.

– Kul att du vill vara kvar ännu en säsong! Var det något speciellt som bidrog till att du ville stanna kvar?

Varför jag valde att stanna i Örebro är pga satsningen som klubben har gjort och målsättningarna som klubben har haft senaste åren.
Samtidigt som jag trivs väldigt bra i Örebro som stad och med klubben.

– Det blev ett SM-silver förra säsongen! Om du ska sammanfatta säsongen hur tycker du den har varit?

Ett silver är ju alltid ett silver, men det får vi vara nöjda med. Alltid surt direkt efter men vi ska vara nöjda med det.
Min roll i lager förra säsongen var väl lite oklar när jag började säsongen att skolas om som passare, men efter lite skador på centersidan så fick jag gå tillbaka till min gamla position.

– Om vi ska blicka fram mot nästa säsong, har du några förväntningar på dig själv och klubben?

Nu när jag vet att jag ska vara fast på centerpositionen kommande säsong så vet jag själv vad jag ska fokusera på och bara på det.

– Hur har sommaren spenderats?

Sommaren har spenderats med mycket jobb och beach här hemma i Norsjö.

– I helgen spelades en av årets stora höjdpukter för beachvolleyboll, Norsjö Beach. Vi förstår att det kanske är obligatorisk närvaro som Norsjöbo men spelade du något?

 Jag spelade Norsjö beach under lördagen och söndagen. Under lördag hade jag ett familjelag med min pappa, bror och min kusin. Det blev tyvärr förlust i en tight final. Under söndagen spelade jag med min kusin och även där blev det förlust efter ännu en tight final.
Men allt som allt nöjd med helgen med två finalmatcher.

Jonna och resten av laget samlas om en vecka. Men vi är några spelare kort för att coach Svante ska kunna köra fulla träningar…

Bild: Daniel Lubner

/ Klubben