Örebro Volleys 29-åriga center Jonna Nilsson har meddelat att hon lägger skorna på hyllan och därmed blir vårens SM-guld punkten på en lång framgångsrik karriär. Centern från Norsjö har spelat 10 säsonger i elitserien med Örebro Volley och var en viktig kugge i årets guldlag.

Säsongen 2014/15 kom en då 18-årig talang till Örebro Volley från norrländska talangfabriken Norsjö VBK. Då dominerade en ung Isabelle Haak elitserien och Örebro Volley hade precis börjar resan mot toppen igen. Redan sin första säsong stod Jonna Nilsson för 154 poäng varav 41 serveäss. Just serve har varit en styrka hela karriären och Jonna är topp 3 i gjorda servepoäng de senaste 10 åren.

Jonna har varit med på Örebro Volley resa till toppen och har 8 raka SM-medaljer inklusive ett SM-guld, tre SM-silver och 4 SM-brons. Lägg till det två Grand Prix guld så blir det en ädel samling medaljer.

– Jag har nu valt att lägga skorna på hyllan efter säsongen, känns väldigt tufft just nu med det beslutet men kommer förhoppningsvis att kännas rätt så småningom. Jag är så tacksam för dessa 10 år med klubben, tacksam för alla människor jag fått träffa och lära känna. Jag fick det perfekta avslutet på min karriär, med Sverige BÄSTA lag! Jag kommer för evigt vara tacksam för det, säger Jonna Nilsson.

Säsongen 2023/24 blev också Jonna Nilsson bästa. Grand Prix-guld, serieseger och SM-guld. Dessutom blev Jonna utsedd till säsongens Dream Team som en av två centrar. Jonna vann också elitseriens anfallsliga utifrån effektivitet med hela 54% vunna anfall.

– Jonna kommer att vara saknad. Hon har gjort sin bästa säsong i karriären och var en stor del i laget som vann SM-guld. Örebro och Idrottshuset är en profil fattigare och jag önskar henne lycka till i livet efter pensionering och jag hoppas att hon fortsätter med volleyboll som ledare, säger Head Coach Jonas Håård.

/Klubben